Work-life balance bestaat niet

Werken in de IT draait tegenwoordig niet meer om technisch inhoudelijke skills alleen. Er komt veel meer bij kijken om succesvol én gelukkig te blijven. We vinden onze carrière steeds belangrijker en spenderen hier veel tijd aan. Het is een lifestyle geworden. Om je eigen grenzen te kaderen en bewaken is persoonlijk leiderschap van groot belang. Zodoende hebben wij in ons portfolio een nieuwe training toegevoegd waarin we hier specifiek op in gaan: Personal Power & Leiderschap voor Business Professionals. Wij als IT-opleider zien een enorm belangrijke waarde in het ontwikkelen van deze soft skills. Zo kan jij als business professional jezelf op de juiste manier blijven ontwikkelen in de huidige maatschappij. 

Samen met Hendrika, de docente, geven we jou de komende periode alvast een voorproefje van wat je te wachten staat. Aan de hand van blogs, tips en video’s geven wij jou handvatten in het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en het bereiken van jouw doelen.

Hoe bereik je je doelen?

De afgelopen weken hebben we het gehad over het opstellen van je doelen. Nu we dit duidelijk hebben, gaan we ons focussen op het bereiken hiervan. Bij het bereiken van je doelen gaat het om het creëren van een levensstijl. Al helemaal wanneer je in de IT/tech werkt. Een carrière in de IT kan behoorlijk intensief zijn. Het is hierin belangrijk dat je een levensstijl ontwikkelt die jou ondersteunt en ervoor zorgt dat je het op de lange termijn ook kunt volhouden. Een goede balans tussen jou als persoon en je zakelijke ambitie hierin vinden is key.

Hoe vind je de juiste balans?

Het vinden van de juiste balans start bij het luisteren naar jezelf. Wat wil je nou echt in het leven? Wanneer ben je gelukkig, wanneer heb je het gevoel dat je het maximale uit jezelf en jouw leven haalt en welke doelen horen hierbij? Het is belangrijk dat dit in lijn ligt met jouw dieperliggende motivatie, want die motivatie zorgt ervoor dat je volhoudt en doorzet!

Om een gebalanceerde levensstijl te ontwikkelen zijn een aantal stappen noodzakelijk.

 1. Bepaal wie jij bent als persoon
  Wat zijn je sterke punten, je uitdagingen en waar word je echt enthousiast van? Heb je dit duidelijk voor jezelf? Dan weet je waar de focus ligt en kun je prioriteiten stellen.
 2. Breng je ambities en doelen in kaart
  Hoe ga je je doelen bereiken zonder tussentijds af te haken?
 3. Waar liggen jouw ontwikkelkansen?
  Breng in kaart hoe je jezelf gaat ontwikkelen en wat daarvoor nodig is.
 4. Winnaarsmentaliteit
  Werken aan je mindset is belangrijk. Wees je ervan bewust dat er tegenslagen zullen komen, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Je bent een echte winnaar en winnaars geven natuurlijk nooit op! You got this.
 5. Vitaliteit
  Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is essentieel. Zorg daarom dat je voldoende rust en ontspanningsmomenten inplant en dingen doet waar je ook weer energie uithaalt.
 6. Planning en focus
  Bepaal hoe jij slim gaat werken met de juiste focus, structuur en rust.


Een goed plan helpt jou bij het bereiken van je dromen, ambities en de levensstijl die hierbij hoort. Het geeft je een duidelijke richting en je ziet welke vooruitgang je maakt. Je doelen opstellen en ermee aan de slag gaan, kan soms overweldigend zijn. Iemand die de IT-wereld begrijpt en jou op weg helpt is daarom erg belangrijk. Hendrika is jarenlang werkzaam geweest in de IT en kent zodoende het vakgebied en de valkuilen die daarbij horen goed.

Wil jij aan de slag gaan met jouw doelen en het fundement leggen voor jouw levensstijl en ultieme leven? Schrijf je dan in voor de training Personal Power en Leiderschap voor Business Professionals

Wellicht ook interessant