Zo benut je ook de Office-functies die je nog niet kent, maar wel goed kunt gebruiken

Marianne van Teijlingen is 40 jaar Officedocent. Een trainer in hart en nieren, en ook veel van het cursusmateriaal schrijft ze zelf. Hoeveel Office-functies ken jij nog niet? Dat zijn er meer dan je denkt! Van niveau nul tot trainingen voor top-experts: met Computrain-trainingen doe je de Office-kennis op, waarmee jij pas echt alles uit je werk haalt. Marianne vertelt over de trainingen waarmee je binnen no-time heel veel leert.

Ik geef alle trainingen voor Office-eindgebruikers. Dat doe ik al 40 jaar. Dat begint bij wegwijs op de computer en eindigt bij alle expert-trainingen. Van Word en Excel tot PowerPoint, Outlook of OneNote en Microsoft Visio. Visio is een programma waarmee je schema’s, diagrammen en tekeningen maakt. Vaak kom je dan in PowerPoint te kort. Veel specialisten die werkprocessen in kaart brengen, maar ook secretaresses, maken er organogrammen en stroomschema’s met Visio. En ook techneuten die plattegronden van bedrijven moeten tekenen of de routes naar de nooduitgang.

Waarom zijn Office-trainingen zo nuttig?

Je denkt misschien dat je Outlook goed kent, maar vaak is dat helemaal niet zo. Als je alle knopjes bekijkt, zul je daar misschien 20% gebruiken. En als je de Outlooktrainingen hebt gevolgd, ken je 80%. Dat geldt eigenlijk voor alle Office-programma’s. Je kunt bijvoorbeeld een Outlook basistraining volgen, waarin je e-mailen leert, maar ook het gebruik van de agenda en zelfs snelle stappen. Wil je ook leren organiseren, archiveren en extra tips en tricks, dan is Outlook Advanced een aanrader. Zo kun je straks aan de slag met bijzondere functies die de meeste mensen niet gebruiken.

De trainingen voor Excel zijn het meest gevraagd. Ook hier kun je kiezen voor de basiscursus. Hierbij begin je vanaf nul en leer je een spreadsheet opzetten, maar ook het maken van berekeningen, formules en grafieken. Daarna ben je klaar om alle functies gebruiken. Sommigen volgen een Excel Advanced training. Je kunt kiezen uit drie vervolgtrainingen: lijsten en tabellen, formules en functies en data visualiseren. Zo kun je inzichtelijk maken wat cijfertjes betekenen.

Deelnemers die met Power BI willen werken, hebben daarvoor echt wel meer Excelkennis nodig. Je moet dan wel weten hoe de formules worden gemaakt. En hoe je een draaitabel kunt opstellen. In de Excel expert-training geven we dan ook een tipje van de sluier van Power Editor en Power Pivot en de mogelijkheden die daarbij horen.

Wanneer kies je voor een Office-training?

Als je alles uit een Office-programma wilt halen. Soms zeggen deelnemers dat ze gestuurd zijn door hun werkgever, omdat ze eerst werkten met een ander systeem. Aan mij de taak om ze ervan te overtuigen dat dit programma het juiste is. Zo was er een aantal jaren geleden een deelnemers die gewend was aan WordPerfect en dit programma per se wilde houden. In de pauze zei ze: ‘’Ik ben fan van WordPerfect, maar ik zie nu dat Word een goede vervanging is.’’ Dat maakt mijn dag. Sommige mensen beginnen een beetje zenuwachtig aan de training, maar ze komen er al snel achter dat het heel laagdrempelig is en dat je stapsgewijs het programma leert kennen. Je kunt alles vragen. Ik zeg bijvoorbeeld tijdens trainingen, zoals Excel: ‘’Heb je nu een prangende vraag over PowerPoint? Dan kun je die gerust stellen!’’.

Ik geef veel trainingen incompany, zoals bij woningstichtingen, banken, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen, vakbonden of transportondernemingen. Van de salesafdelingen tot logistiek, van HR tot Finance en van procesoperators tot directe. De functies van deelnemers zijn heel verschillend. Dat maakt mijn werk zo leuk.

Kun je ook certificaten halen?

Zeker, als je het hele pad van een Office-programma hebt gevolgd, kun je een Microsoft Specialist-examen maken. Daar heb je de kennis van alle trainingen voor nodig. Staat ook mooi op je cv!

Heb je een vraag over een Office-training?

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Bel dan naar 030 – 2 348 500 of mail naar Info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant