Nieuwe tool in de spotlights: Microsoft Loop

Binnenkort voegt Microsoft nieuwe functionaliteit toe aan zijn Office-productsuite: Microsoft Loop. Wat is Loop en wat zijn de voordelen van deze nieuwe tool?

Thuiswerken is here to stay… Microsoft heeft dat al langer in de gaten en speelt daarop in met Loop. Dit is een centrale hub waar gebruikers contentcomponenten kunnen vinden, bewerken en delen. Dat kan allerlei content zijn, bijvoorbeeld een afbeelding uit een e-mail, een deel van een chatgesprek, een tabel uit een document of een agenda-item. Loop is daarmee de opvolger van Microsoft Fluid.

Drie elementen

Microsoft Loop bestaat uit drie onderdelen: Loop components, Loop pages en Loop workspaces. De ‘components’ zijn de losse, bruikbare contentonderdelen vanuit de diverse Microsoft-applicaties. Alle componenten zijn vindbaar en zichtbaar op een centrale dashboard-locatie, met een soort mappenstructuur en whiteboard. Deze centrale locatie noemt Microsoft ‘workspaces’. De ‘pages’ zijn aparte subpagina’s waarop gebruikers samen aan componenten kunnen werken, bijvoorbeeld per project of team.

Real-time & remote

Loop is gemaakt om samenwerken op afstand makkelijker te maken. Daarmee is het een kind van zijn tijd – de ideale tool voor thuiswerkers in coronatijd. Een van de grote voordelen van de nieuwe tool is dat deze app-onafhankelijk werkt. Elke soort contentcomponent is bruikbaar en makkelijk te knippen-plakken uit een Microsoft-applicatie. Een tweede voordeel van Loop is dat gebruikers real-time zien wie aan welke component werkt en wie net welke wijzigingen heeft aangebracht. Daarvoor hebben de Loop pages ook een speciale ‘status tracker’.

Uiteraard draait Microsoft Loop in de cloud. Alle content is dus op een centrale locatie te vinden. Bovendien wordt elke contentcomponent automatisch, centraal gesynchroniseerd. Daarmee voorkomt Loop dat er dubbele bestandsversies in omloop komen en projectmedewerkers verkeerde informatie gebruiken.

Microsoft Loop met eigen ogen zien? Bekijk enkele afbeeldingen en gebruikersvideo’s van Microsoft Loop.

Wellicht ook interessant