7 veranderingen waar u als ontwikkelaar iets mee moet

Nieuwe ontwikkelingen als multidisciplinaire teams en Continuous Delivery veranderen de manier van werken binnen IT drastisch. Als ontwikkelaar moet u hierin mee. Het volstaat niet alleen een specialist te zijn op uw eigen vakgebied, uw programmeertaal volledig te beheersen en een extreem goede code te schrijven. U moet uw kennis uitbreiden en iets met deze 7 veranderingen doen. 


1. Kies uw programmeertaal

Als ontwikkelaar wordt van u verwacht dat u uw ambacht tot in de puntjes verstaat en daarom moet u uw programmeertaal goed beheersen. De belangrijkste programmeertalen van dit moment zijn C#, .Net, Java en daarnaast zijn Python en Angular sterk in opkomst. Zorg dus dat u daarmee overweg kunt. Aanvullend is het een voordeel als u ook kennis heeft van Javascript, HTML5 en CSS. 

2. Richt zelf omgevingen in

Tegenwoordig kunt u als ontwikkelaar zelf een testserver inrichten. Dankzij Infrastructure as Code heeft u binnen enkele minuten een omgeving om uw applicatie te testen. Voor deze scripts wordt Python veel gebruikt. Ook voor operationele beheerders wordt deze scripttaal steeds belangrijker, want zij zetten de scripts voor u klaar. Omdat u toch in een DevOps-team samenwerkt, kunt u als ervaren ontwikkelaar ze daar misschien wel bij ondersteunen.

3. Test doorlopend

Tests zijn een integraal onderdeel van het proces geworden. Dat moet ook wel omdat er met CD/CI continu software ontwikkeld, getest en in productie genomen wordt. Er bestaat veel tooling om dit soort processen te ondersteunen, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van geautomatiseerde tests. Het gaat er vooral om dat u begrijpt waar tools voor gebruikt worden en dat u zich een bepaalde tool snel eigen kunt maken zodra u deze nodig heeft.

Download het whitepaper

Wilt u meer lezen over hoe DevOps en Continuous Delivery het werk van ontwikkelaars verandert? En wat dit voor u betekent? Download dan ons whitepaper via ITlibrary.nl/devops . Dit whitepaper kwam tot stand in samenwerking met IDG.


Ik wil gratis meer interessante artikelen van UPDATE lezen!

Wellicht ook interessant