Veel behoefte aan IT-professionals op HBO-niveau

Er is een enorme behoefte aan gekwalificeerde medewerkers binnen de IT-sector. Hierbij gaat het om vaktechnische competenties en marktcertificeringen én steeds vaker eisen organisaties een aantoonbaar HBO- of WO-niveau. Computrain helpt je hierin graag vooruit.

IT wordt steeds complexer en vraagt om verdieping in de conceptuele kennis en de vertaalslag van data en IT naar de business. Denk aan digitalisering van klantgegevens, geautomatiseerde processen, alles benaderbaar in de cloud, web- en app-toepassingen, 3D-printen, kunstmatige intelligentie, Internet of Things. Oude IT-functies verdwijnen en nieuwe verschijnen.

Nieuwe IT-functies

De huidige IT-ontwikkelingen zorgen voor een toename van de werkgelegenheid op HBO-niveau. Er zijn bijvoorbeeld webontwikkelaars, data scientists, blockchainexperts en Data Protection Officers nodig. Maar ook specialisten in cloud, artificial intelligence en DevOps. Ook voor functies op MBO-niveau vragen werkgevers steeds vaker een HBO’er. Als IT-professional moet je meebewegen met de veranderingen in de markt.

Subsidies voor HBO-opleiding

Naast het bedrijfsleven ziet ook de overheid de mismatch en het belang van voldoende scholing op HBO-niveau. Om de drempel tot studeren te verlagen, komt de overheid professionals financieel tegemoet. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt subsidies en andere gunstige financieringsmogelijkheden beschikbaar voor moeilijk vervulbare vacatures. En voor een groot aantal HBO-opleidingen op IT-gebied. Zo kunnen volwassenen zich doorontwikkelen.
 
- Per halfjaar € 1.250,- subsidie voor HBO Bachelor
- Voordelige lening (levenlanglerenkrediet)
- € 2.500,- voor leerbegeleiding

Erkende HBO-opleidingen IT

Als IT-praktijkopleider helpt ook Computrain mee om het tekort aan HBO’ers op te lossen. Met actuele trainingen en certificeringen én erkende opleidingen op HBO Bachelor- en Masterniveau, slaan we de brug tussen de gewenste competenties en een opleidingsniveau. Hiervoor werken we nauw samen met NCOI Opleidingen. Dat betekent dat je bij Computrain een officieel HBO-diploma en de titel Bachelor kunt behalen. We organiseren ook steeds meer maatwerk HBO-programma’s binnen organisaties.

Deel van een HBO-opleiding volgen

Je kunt bij Computrain bijvoorbeeld kiezen voor de volledige HBO Bachelor Informatica of HBO Bachelor Business IT & Management, maar ook voor kortdurende opleidingen of specialisaties op HBO-niveau. Je kunt zelfs alleen het eerste jaar van een Bacheloropleiding of een korter HBO-programma volgen. Deze programma’s zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de HBO Bacheloropleidingen. Veelgevraagd in de markt zijn specialisaties als big data, business intelligence, functioneel beheer, cloud, security en software engineering. Na een kort programma kun je altijd nog doorstromen naar de volledige HBO Bachelor.

Nieuwe HBO-programma’s

Dit jaar lanceren we weer 5 nieuwe HBO-programma’s. Hiermee helpen we organisaties en professionals om de juiste IT-competenties te ontwikkelen en daardoor hun performance te verhogen. Zo blijf je duurzaam inzetbaar, nu en in de toekomst. Dat bedoelen we met ‘vooruit met IT’.

Nieuwe HBO-programma’s bij Computrain

Ontvang ons magazine UPDATE

Vind je dit artikel uit ons magazine UPDATE interessant? Je kunt het magazine 3 keer per jaar in je mailbox ontvangen. Laat hier je gegevens achter en blijf up-to-date.

Wellicht ook interessant