Trainee Factory: “Computrain is heel betrokken en denkt mee”

Een nieuw, professioneel traineeship ontwikkelen, dat aansluit bij de behoeften van opdrachtgevers. Dat wilde Trainee Factory. Partner Computrain kon helpen.

Informatiebeveiliging

Dennis Nobrega, directeur Trainee Factory: “We werkten al met Computrain voor ons Mendix-traineeship en wilden ons aanbod uitbreiden. Samen bespraken we de behoeften in de markt. Zo kwamen we uit bij IT-security. Door de versnelde digitalisering is informatiebeveiliging steeds belangrijker. Wet- en regelgeving wordt strenger, dus organisaties moeten hun processen goed op orde hebben. We besloten een traineeship Information Security te ontwikkelen.”

Programma toetsen

Op basis van marktinformatie werd een schets gemaakt. Welke kennis en certificeringen hebben de trainees nodig? “Het bestaande information security-basisprogramma van Computrain vond ik heel interessant. Van daaruit zijn we gaan sparren en finetunen, zodat de trainees alle bagage meekrijgen die ze nodig hebben. De opzet toetsten we in gesprekken met klanten en certificeringspartijen als Priviteers en SECO-Institute. Op basis daarvan is onder meer proces- en lean management toegevoegd aan het programma”, vertelt Dennis.

7 weken

De trainees halen in 7 weken diverse certificaten binnen de wereld van IT-security. Een greep uit het traineeship: Information Security Fundamentals, Lean Six Sigma Yellow Belt, CompTIA Security+ en Privacy & Data Protection Foundation. De eerste groep is al klaar met het traineeship Information Security en de reacties van deelnemers zijn positief.

“Ik word ontzorgd”

Zo’n nieuw opleidingsprogramma vergt veel aandacht en een open samenwerkingsrelatie. Dennis: “Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid en klantgerichtheid van Computrain. Programmamanager Sjon Post is heel betrokken en denkt mee. Hoe ging het en hoe kan het de volgende keer beter? Computrain doet ook echt wat met de feedback. We werken samen aan de juiste oplossing. Ook de begeleiding gedurende het traject is goed. Kleine problemen tijdens de eerste paar dagen werden snel besproken en opgelost. Dat is waarom ik voor Computrain koos. Ik wil ontzorgd worden en dat word ik.”

Ontvang ons magazine UPDATE

Vind je dit artikel uit ons magazine UPDATE interessant? Je kunt het magazine 3 keer per jaar in je mailbox ontvangen. Laat hier je gegevens achter en blijf up-to-date. 

Wellicht ook interessant