Rinske over haar rol als onderwijsontwikkelaar: " Computrain staat niet zomaar voor ‘vooruit met IT’."

Rinske van Oudenaren, onderwijsontwikkelaar bij Computrain, zorgt ervoor dat elke projectmanagement-, Office- en data-training deelnemers de handvatten biedt om hun werkzaamheden naar een hoger niveau te brengen. 

Ik vervul nu bijna anderhalf jaar de rol van onderwijsontwikkelaar, maar ik ben van jongs af aan veel met onderwijs bezig geweest. Van een stage via de PABO, een master in Jeugd en Media (Mediawijsheid) tot educatief publieksbegeleider bij het Nederlands Instituut Beeld en Geluid. Bij Computrain begon ik als zwangerschapsverlofvervanger in de rol van Coördinator Opleidingsmanagement. Al snel werd ik naar voren geschoven voor de functie van onderwijsontwikkelaar. Normaal gesproken ben ik wat afwachtend; als ik iets doe, wil ik het echt goed doen. Maar ik ben onwijs blij met de stap die ik heb gemaakt.

Ik ontwikkel het onderwijs met betrekking tot projectmanagement, Office en data. Elke werkdag is anders, dat maakt het zo leuk; ik ontwikkel en update de trainingen, zorg ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, houd nauw contact met alle betrokken partners en professionals en bezoek lessen om feedback te kunnen verwerken en het onderwijs constant te verbeteren.

Trainingen ombouwen naar klassikale online lessen

Ik houd wel van een uitdaging. Zo moesten veel van onze klassikale lessen tijdens de coronacrisis omgezet worden naar online lessen. Een flinke klus, maar met resultaat: de online lessen worden goed gewaardeerd door de deelnemers. Trainingen volgen vanuit huis heeft niet alleen voordelen met betrekking tot veiligheid; lang reizen is verleden tijd en de digitale mogelijkheden van online onderwijs zijn juist voor de IT-professional geschikt. Als wij naar de toekomst kijken, dan zien wij voor zowel blended (combinatie van online en klassikaal) als online onderwijs veel kansen. Daarom krijgt Virtual Classroom een vaste plek in ons portfolio. Wij gaan ervoor! Bij Computrain kunnen wij snel schakelen en als IT-opleider weten wij niet beter dan dat een goede opleider zich aanpast aan, of beter nog, vooruit loopt op de markt. Ik kijk dan ook vol vertrouwen naar de uitdagingen van nu en de toekomst.

De drive van Computrain

Onze trainingen veranderen constant met de IT-wereld mee. Om de veranderingen binnen de IT bij te houden, hebben wij vier keer per jaar een nieuwe release van ons trainingsaanbod. Ik zorg ervoor dat iedereen intern hiervan op de hoogte is en dat de workflow rondom de releases zo soepel mogelijk verloopt.

Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Computrain, is dat de lijntjes zo kort zijn. Studiebegeleiders, sales, docenten, ontwikkelaars, planning en de labeldirecteur: iedereen staat nauw in contact met elkaar. Dit zorgt ervoor dat de neuzen altijd dezelfde kant op staan en we samen ervoor zorgen dat we onderwijs van de hoogste kwaliteit leveren. Computrain is meer dan ‘vooruit met IT’. Het is een onwijze drive die je binnen de organisatie voelt; er wordt constant gemonitord hoe we onze trainingen naadloos kunnen laten aansluiten bij de behoeften van deelnemers en organisaties.

Een goede training is een training waar niet alleen naar het papiertje gekeken wordt. De trainingen van Computrain worden gegeven door professionals uit het veld en ook de inhoud van de trainingen sluit zoveel mogelijk aan op de praktijk. Wanneer ik hoor dat deelnemers het geleerde met succes kunnen toepassen, sluit ik voldaan mijn dag af.

Wellicht ook interessant