Data scientist Baukje Stienstra over Red Hat Openshift: "Het grote voordeel van Red Hat Openshift is dat het ontzettend schaalbaar is."

Baukje Stienstra heeft een schat aan IT-kennis en -ervaring. Sinds 1994 werkt ze bij Achmea; waar ze begon als  software engineer en functioneel ontwerper. Nu vervult ze al bijna 5 jaar de rol van data scientist. Ze analyseert interne en externe data, om vervolgens de data te visualiseren. Ze vertelt over Red Hat Openshift, waarmee ze zo efficiënt mogelijk modellen ontwikkelt die data verwerken. 

Na mijn Informatica-opleiding begon ik direct als software engineer bij Achmea. 22 jaar later, in 2016, werd mij een rol als data scientist aangeboden. Aangezien ik in de datahoek zat, was het voor mij geen rigoureuze omschakeling. Al was het hard werken om de benodigde kennis en skills op te doen; hierin werd ik supergoed ondersteund door mijn werkgever. Na verschillende e-learnings en een training in Duitsland kon ik aan de slag met modellen optimaliseren.

Als data scientist analyseer ik trends in data en zorg ik ervoor dat verschillende gebruikersomgevingen technisch goed werken. Ik werk veelvuldig met Red Hat Openshift, waarmee je snel en efficiënt applicaties ontwikkelt, test, produceert, host en schaalt in één cloudomgeving. Handmatig lijstjes met data doormailen is niet langer nodig. Het grote voordeel van Red Hat Openshift is dat het ontzettend schaalbaar is.

Red Hat Openshift-trainingen

Een paar maanden geleden heb ik kennisgemaakt met Red Hat Openshift tijdens de Computrain-training Introduction to Containers, Kubernetes, and Red Hat OpenShift. Ik leerde hoe je gecontaineriseerde applicaties met Red Hat OpenShift efficiënt implementeert en managet. Tijdens mijn tweede training, Red Hat OpenShift Development I: Containerizing Applications, ontdekte ik hoe ik softwareapplicaties in containers kan ontwerpen, bouwen en implementeren in een OpenShift-cluster. De laatste training volgde ik tijdens de coronacrisis in de virtual classroom. Ik sloot met vierkante ogen af, maar vond het wel fijn dat ik zo vanuit huis toch de benodigde Red Hat-skills kon ontwikkelen.

Meld je aan voor ons Red Hat-webinar op 29 september

Wil jij ook kennismaken met Red Hat Openshift? Meld je dan aan voor ons ‘Red Hat’-webinar op 29 september! Rik Megens van Red Hat vertelt wat je met Containers, Docker en Kubernetes kunt en geeft door middel van demonstraties een helder beeld van hoe het Red Hat Openshift platform werkt.

Meld je hier gratis aan

Wellicht ook interessant