Future proof vakgebieden: wil jij klaargestoomd worden voor de meest kansrijke banen of doorgroeimogelijkheden?

De IT ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en organisaties hebben IT-professionals hard nodig! Wil jij je bij- of omscholen binnen vakgebieden die nu en in de toekomst van groot belang zijn? Door trainingen te volgen bij Computrain doe jij de benodigde kennis en skills op. Zo liggen de meest kansrijke banen straks voor het oprapen en word je nóg waardevoller voor jouw organisatie! Binnen welk future proof vakgebied wil jij je ontwikkelen?

1.    Data science: jouw koers bepalen op basis van feiten

Data verzamelen en omzetten naar kennis op basis waarvan de koers van verschillende afdelingen bepaald wordt: verscholen voordelen worden met data science wél duidelijk. Nieuwe businessmodellen worden nog efficiënter gecreëerd, bedrijfsprocessen worden zo goed mogelijk ingericht en de klantbeleving wordt geoptimaliseerd. Wat wil je nog meer? Datagedreven werken doe je alleen niet zomaar. Specialistische kennis en de bijbehorende skills zijn een must. Sturen op basis van data kan leiden tot versnelling, mits de data compleet, correct en consistent zijn. Anders trek je namelijk de verkeerde conclusies. Een medewerker die zich wil focussen op data science heeft kennis nodig van business, technologie en gegevensanalyse. Wil je die kennis in huis halen en je ontwikkelen tot professioneel data scientist? Dan is de training Data science iets voor jou!

2. Artificial Intelligence: snelle en kostenbesparende mogelijkheden

Artificial intelligence (AI) zorgt ervoor dat data omgezet worden in intelligentie. Bedrijven als Spotify en Netflix gebruiken artificial intelligence bijvoorbeeld om in te schatten van welke muziek je houdt of wat voor films je graag kijkt. Zelfrijdende auto’s en gerobotiseerd diepte-artikelen produceren: het klinkt als science fiction, maar komt steeds dichterbij. Waarschijnlijk heb je al kennisgemaakt met Natural Language Processing (NLP) waarmee machines natuurlijke taal kunnen gebruiken. Denk aan de chatbots van websites. Maar je kunt NLP ook inzetten om teksten te scannen en samenvattingen te maken. De ontwikkelingen binnen AI gaan razendsnel en zorgen voor een grote innovatieslag binnen het bedrijfsleven. Wat voor mogelijkheden dat oplevert? Een extra efficiënte werkwijze, kostenbesparing, een betere klantbeleving en het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen. Je ontdekt alle ins en outs over de mogelijkheden binnen jouw organisatie tijdens de training Artificial intelligence.

3. Internet of Things

Slimme apparaten die gegevens verzamelen via sensoren en daar zelfstandig actie op ondernemen; heb jij ze al? Van robotstofzuigers tot op afstand bestuurbare thermostaten en ijskasten: Internet of Things maakt het dagelijkse leven vooral makkelijker. Je hoeft nooit meer in een koud huis aan te komen of te stofzuigen. Tegenwoorden zijn de IoT-sensoren zo klein dat ze, bijvoorbeeld, onderdeel kunnen worden van medicijnen. Hierdoor wordt het medicijn pas actief als de juiste plek in het lichaam is bereikt of als je pijn krijgt. Hoe veilig zijn de IoT-sensoren? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Als de technologie even niet goed functioneert, kan dat voor grote gevolgen zorgen

Maar IoT is niet alleen handig in je huishouden; ook binnen de organisatie kun je er jouw voordeel uit halen door verschillende bedrijfsprocessen te optimaliseren. Als je AI en IoT combineert worden taken sneller opgepakt, met minder mensen! Wil jij weten hoe je IoT optimaal inzet binnen jouw functie en organisatie? We vertellen je er alles over tijdens de Computrain-training Internet Of Things.

4. Cybersecurity: geef hackers geen kans

Schade aan software en data, diefstal en persoonsgegevens van klanten op straat. Dat wil je niet. De IT-wereld zit volop in de digitale transformatie en daar plukken hackers de vruchten van. Zo hacken ze via phishing-mails en dataleks. Hack kwaadwillende hackers eruit door middel van ethical hacking. Train je medewerkers op het herkennen van onveilige mails. Vind dataleks voordat criminelen ze vinden. En herken verdachte bestanden en zet ze in quarantaine voordat het te laat is. Investeren in de veiligheid van je systemen is dus een absolute must om hackers buiten de deur te houden. Wil jij de kennis in huis halen om data, hardware en software te beschermen? Volg dan de training Cybersecurity.

5. Cloudoplossingen: zorgeloos thuiswerken

Een goed ingerichte en beheersbare cloudomgeving levert veel voordelen op, zoals efficiëntie, gebruiksgemak, beschikbaarheid en veiligheid. Bestanden zijn vanaf elk apparaat met internet benaderbaar. Het maakt noodgedwongen thuiswerken tijdens de coronacrisis mogelijk. Je kunt drie soorten onderscheiden: private, hybride en publieke clouds. Kies je voor de private cloud? Dan wordt een ICT-systeem gebouwd waarin je alle gegevens en toepassingen kunt vinden, mits je binnen de geselecteerde groep gebruikers hoort. Bij een publieke cloud zijn gegevens beschikbaar voor iedereen onder eigen voorwaarden of de wetgeving van het land waarin het datacenter staat. Denk hierbij aan Gmail en Office 365. Een hybride cloud zit er tussenin; het maakt niet uit waar de cloud staat. Het combineert de voordelen van de publieke cloud (kostenbesparingen, schaalvoordelen en flexibiliteit) met de veiligheid en controle van de lokale cloud. Handig als je jouw gegevens nog niet volledig naar de cloud kan of wilt verplaatsen. Wil je weten hoe je de cloud efficiënt in kunt zetten? Meld je dan aan voor de training Cloud Fundamentals.

Weet je nog niet zeker welke training bij jou past?

Wij denken graag met je mee! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 030 – 2 348 500, te whatsappen naar 06 – 10 16 32 89 of te mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant