Red Hat certificeringen

Red Hat is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van open-source enterprise softwareoplossingen. Het meest bekende Red Hat product is Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Wanneer jij als systeembeheerder, applicatiebeheerder, system engineer, system architect of developer veel met Red Hat producten werkt, dan is het verstandig om je kennis en vaardigheden officieel vast te laten leggen door jezelf te laten certificeren. Red Hat heeft hier verschillende certificeringspaden voor beschikbaar.

Computrain is Red Hat Red Hat Advanced Training Partner. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor de officiƫle klassikale trainingen die jou optimaal voorbereiden op de certificeringsexamens van Red Hat. Hieronder zetten we de verschillende certificeringsmogelijkheden voor je op een rijtje.

Certificering Red Hat Certified System Administrator (RHCSA)

De Red Hat Certified System Administrator certificering is bedoeld voor systeembeheerders die hun kennis en vaardigheden met betrekking tot het beheer van een Red Hat Enterprise Linux omgeving willen laten vastleggen. De RHCSA certificering is daarnaast een verplichting voor iedereen die zich wil laten certificeren als Red Hat Certified Engineer (RHCE).

Om de RHCSA certificering te behalen, zal je moeten slagen voor het examen ‘EX200: Red Hat Certified System Administrator’. Dit examen toetst onder andere de volgende vaardigheden binnen RHEL:

  • groepen en gebruikers beheren
  • omgaan met bestanden, mappen en de command-line
  • het configureren van local storage
  • het aanmaken van file systems en file system attributes

Ben jij al systeembeheerder werkzaam binnen een Windows omgeving. Dan worden de volgende trainingen aangeraden als voorbereiding op het EX200-examen:

Heb je al veel ervaring met het werken binnen Linux/UNIX, dan kan je in plaats van het bovenstaande ook de volgende trainingen gebruiken als voorbereiding op het examen:

 

Certificering Red Hat Certified Engineer (RHCE)

De Red Hat Certified Engineer certificering is bedoeld voor ervaren system engineers die in staat zijn om taken binnen RHEL in verregaande mate te automatiseren. De RHCSA-certificering is een vereiste om de RHCE certificering te kunnen behalen.

Het examen dat bij de RHCE-certificering hoort, is het examen ‘EX300: Red Hat Certified Engineer’. Tijdens dit examen worden onder andere de volgende vaardigheden getoetst:

  • het gebruik van shell scripts om taken te automatiseren
  • het beheer van systeem logs
  • het configureren van networking services
  • gebruik kunnen maken van RPM Package Manager

Om je specifiek op dit examen voor te bereiden kun je de volgende Red Hat trainingen bij ons volgen:

 

Certificering Red Hat Certified Architect (RHCA)

De Red Hat Certified Architect certificering is het hoogste certificeringsniveau binnen de certificeringspaden van Red Hat. Je kunt deze certificering behalen door jezelf allereerst te laten certificeren op RHCE-niveau en vervolgens nog vijf additionele Red Hat certificeringen te behalen. Hoewel Red Hat een aantal certificeringen voorstelt die goed op elkaar aansluiten, ben je vrij om zelf te bepalen welke vijf additionele certificeringen je wilt behalen. Hieronder geven we enkele suggesties voor additionele Red Hat certificeringen en de bijbehorende trainingen uit ons aanbod:

Red Hat Certified Specialist in OpenShift Administration

 

Red Hat Certified Engineer in Red Hat OpenStack

 

Red Hat Certified Specialist in Advanced Automation: Ansible Best Practices

 

Vragen en meer informatie

Heb jij een vraag over de mogelijkheden met betrekking tot Red Hat certificeringen? Of wil je meer informatie over ons Red Hat trainingsaanbod ontvangen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 030 234 8500 of door een e-mail te sturen naar info@computrain.nl. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.