Steeds meer vraag naar IT’ers op HBO-niveau

De laatste jaren is er steeds meer vraag ontstaan naar IT-professionals met een hogere beroepsopleiding. Bij 80% van de vacatures gaat het tegenwoordig om een functie op HBO-niveau. In nog maar 5% van de gevallen wordt om een MBO’er gevraagd en bij de overige vacatures gaat het om banen op wetenschappelijk niveau.
 
Er speelt ook nog een andere ontwikkeling in de IT-branche. Door veranderingen in de markt veranderen ook de eisen die aan IT-professionals worden gesteld. Voorheen ging het vaak puur om vakkennis. Tegenwoordig vraagt een werkgever ook steeds vaker om andere competenties en kennis van processen en methodieken. Daar komt bij dat je eigenlijk nooit bent uitgeleerd. Je moet je kennis blijven aanvullen om de ontwikkelingen bij te blijven. Gemiddeld moet je je al elke 2,5 jaar bijscholen.

Houd je kennis up-to-date

Wil jij vandaag al aan de slag en je kennis en vaardigheden up-to-date houden? Vul dan onze IT pro test in en binnen een aantal minuten heb je een persoonlijke roadmap voor je verdere ontwikkeling.

Doe de test!

Wellicht ook interessant