De visie van Wim de Haas (Oracle)

Computrain werkt samen met alle belangrijke vendoren in Nederland. Hierdoor zijn onze trainingen altijd up-to-date. Hoe kijken onze partners naar actuele thema’s in IT? In deze editie komt Wim de Haas van Oracle aan het woord.


Internet of Things

“Internet of Things betekent een grote stap vooruit voor de IT en voor het grote publiek. IoT-technologie wordt onder meer rechtstreeks geïmplementeerd in auto’s, woningen en werkomgevingen. Met name de medische technologie zal een belangrijke rol spelen. Dit is bij uitstek de branche waarbinnen veiligheidsvoorschriften voor gegevens en functionaliteit een centrale rol innemen. Veiligheidsaspecten zijn veel complexer dan de bestaande  technische realisatie van Internet of Things. Oracle biedt naast technologische en aan veiligheid gerelateerde stacks passende trainingen om te zorgen dat werkzaamheden soepel verlopen en waterdicht zijn.”

Big data

“Big data is een zeer controversieel onderwerp: consumenten vrezen misbruik, bedrijven zijn onzeker over de juiste toepassing. Het grootste risico voor bedrijven is dat data niet volledig worden begrepen. Het analyseren van uit allerlei bronnen afkomstige gegevens in verschillende formaten om tot coherente beslissingen te komen geeft de rol van data scientist een nog niet eerder ervaren dimensie. Met specifiek op Big data afgestemde training kunnen Oracle-tools tijdens de gehele levenscyclus van gegevens betrouwbaar en verantwoord worden ingezet.”

Enterprise Mobility

“Met meer dan 130.000 werknemers kan Oracle zichzelf uiterst mobiel noemen. Weinig andere bedrijven hebben zo vasthoudend geïnvesteerd in een decentrale, mobiele samenwerking. Het functioneel beschikbaar stellen van technologieën die BYOD (bring your own device), CYOD (choose your own device) en vergelijkbare ontwikkelingen mogelijk
maken, vormt een deel van de oplossing. Het uitwerken van concepten moet een overkoepelende rol innemen. Digitale en klassikale trainingen moeten hiervoor zorgen.”

Cloud

“In de afgelopen jaren heeft geen enkel bedrijf zo snel en constant aan de vraag van klanten op het gebied van cloudoplossingen voldaan als Oracle. Het portfolio van Oracle doorkruist het volledige spectrum. Alle hardware- en softwaretechnologieën hebben zich on-premise bewezen en zullen dat succes in de cloud voortzetten. Door cloudoplossingen breed in te zetten zullen conventionele functiebeschrijvingen binnen de IT transformeren. Systeemintegratie zal steeds belangrijker worden, omdat bedrijfsprocessen vanuit toepassingen ter plaatse met de cloud en tussen cloudtoepassingen moeten communiceren.”

“Internet of Things betekent een grote stap vooruit voor de IT en voor het grote publiek.”
Wim de Haas, Sales Consulting Director

Oracle University EMEA

Wellicht ook interessant