Solution architect André over de Azure-bootcamp: ‘’Een snelkookpan waarin ik mijn cloudskills optimaal heb ontwikkeld’’

Transformeren naar de cloud; steeds meer organisaties kiezen ervoor. Clouddiensten ontwikkelen zich constant. Bijblijven is dus een echte must. Verzekeraar Achmea koos voor een leuke manier van scholing; de Azure-bootcamp van Computrain. In deze video spraken wij solution architect André Hoekstra over de Azure-bootcamp. Hij neemt je verder mee in hoe hij deze intensieve week heeft ervaren.

Ik werk nu 14 jaar bij Achmea. Waar ik startte als projectmanager, vervul ik nu sinds 2011 de rol van solution architect. Jaren geleden werd transformeren naar de cloud een must. Ook bij Achmea ging de knop om; we kozen voor de clouddienst Azure.

Omscholen naar een belangrijke IT-rol

Zo’n clouddienst vraagt om veel nieuwe skills. Professionals binnen dit vakgebied zijn hard nodig! Sommige IT’ers ervaren dat hun huidige rol door de vele ontwikkelingen binnen het vak minder belangrijk wordt. Zij kiezen ervoor om zich om te scholen naar een upcoming IT-functie, zoals Azure architect of data scientist.

Achmea vindt het belangrijk om medewerkers mooie ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Zo kregen we de kans om een Azure-bootcamp te volgen. Inmiddels is de bootcamp binnen Achmea al vier keer georganiseerd. Binnen no-time hebben we een heel Azure Cloud-team van zo’n veertig professionals gevormd.

De Azure-bootcamp van Computrain is een snelkookpan waarin je binnen één week de cloud door en door leert kennen en certificaten haalt. Iedereen kiest zijn eigen weg. De bootcamp bestaat namelijk uit meerdere leerpaden. Van cloud architect en administrator tot datagerelateerde vaardigheden voor Achmea Business. Ik wilde mijn cloud administrator- en securityskills verder ontwikkelen.

Meerdere musthave certificaten halen binnen één week

Twee maanden voor de start van de bootcamp vindt er een kick-off plaats. Tijdens deze kick-off wordt er een leerplan opgesteld, op basis van wat je wilt leren en welke proefexamens je wilt maken. Iedereen begint met de fundamentals om de basics goed te beheersen. Daarna doe je alle kennis op die je nodig hebt om jouw werkzaamheden met de cloud optimaal uit te kunnen voeren. Ik had al aardig wat werkervaring, maar ik had er nooit concreet een opleiding voor gevolgd. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Dankzij mijn ervaring had ik al een opstapje. Maar andersom is het heel zinvol om de nieuwe kennis die je opdoet meteen toe te passen.

Elke dag van de bootcamp begint met een gemeenschappelijke sessie waarin je kan aangeven over welk onderwerp je meer wilt weten. Zo wordt er bijvoorbeeld op verzoek een les gewijd aan netwerken. En als je een heel specifieke vraag hebt, gaat de docent er samen met je voor zitten. Door middel van de lessen, opdrachten, video’s en zelfstudie word je klaargestoomd voor de proefexamens. Die zijn best moeilijk! Ik dacht dat ik na acht weken blokken wel klaar was voor het examen. Toch slaagde ik niet voor de eerste proefversie. Ik was bang dat ik ook voor het echte examen niet zou slagen. Maar ik had het meteen gehaald! Dat gaf mij een kick.

De grote meerwaarde van certificaten

Je bepaalt zelf hoeveel certificaten je wilt halen. Tijdens de kick-off besloot ik voor één examen per dag te gaan, maar dat werden er zelfs twee. Haal je een examen niet? Dan kun je direct inzien welke vragen je fout hebt beantwoord en de volgende dag het examen herkansen. Geen afkoelingsperiode dus!

Als je het traject voor bijvoorbeeld een cloud architect- of securitycertificering volgt, haal je achtereenvolgend verschillende examens. Eén certificaat is al van grote waarde. De gehele reeks des te meer. Het is natuurlijk een prachtige aanvulling op je cv. Je werkgever weet precies wat de organisatie aan jou heeft. De grote waarde voor ons Azure Cloud-team binnen Achmea is dat we nu een onwijs sterk team van vakkundige professionals hebben dat zo efficiënt mogelijk in de cloud werkt.

Wil jij weten hoe je alles uit jouw cloudpotentie kunt halen? Bekijk ons trainingsaanbod! Wil je meer informatie? Bel dan naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant