Red Hat: “De cloud explodeert”

Wat zijn volgens de experts van Red Hat de laatste ontwikkelingen op het gebied van hun open source-technologie? Eind september kwamen tientallen Red Hat-opleiders bij elkaar voor een update, tijdens de Red Hat Training Partner Conference Europe, Middle East and Africa. Computrain was erbij.

Bert Kortenoeven, programmamanager bij Computrain: “De vraag naar cloudproducten van Red Hat en daarmee ook de Red Hat-cloudtrainingen is de laatste tijd geëxplodeerd. Veel organisaties gebruiken al jaren Red Hat Enterprise Linux, maar staan nog aan het begin van het gebruik van Red Hat Cloud. Wil je vooruit met de cloud, dan word je door Red Hat in je hele journey begeleid via passende trainingen. Ook als je net overstapt naar de cloud. Naast OpenShift, Ansible en OpenStack, ontwikkelt Red Hat steeds meer nieuwe cloudtrainingen zoals Red Hat Security Hybrid Cloud. Handig: als je wilt weten wat jouw kennisniveau is, kun je de online skills assessment doen.”

Red Hat leren waar en wanneer jij wilt

De partnerbijeenkomst van Red Hat was volgens Bert ook een goed moment om het concept blended learning te bespreken. “Red Hat-trainingen volg je nu vooral klassikaal of helemaal online. Met de Red Hat Learning Subscription krijg je zelfs al het online trainingsmateriaal. Dat is handig, maar soms heb je slechts een deel van dat online materiaal nodig. Daarom pleiten wij bij Computrain voor losse online bouwblokken. Hiermee ontwikkelen wij specifieke blended learning, gericht op bijvoorbeeld OpenShift Administration. Klassikaal indien nodig en online zodat je onderdelen kunt volgen waar en wanneer jij ze nodig hebt, in je eigen tempo. En we staan voor een mix van online leren en klassikaal, want samen met en van anderen leer je het meest. Het was interessant om daarover te discussiëren.”

Red Hat-kennis en communicatieve vaardigheden

Enkel een Red Hat-training is soms niet genoeg om vooruit te komen. Bert licht toe: “Bij Computrain kunnen we deelnemers ook helpen met aanvullende trainingen en programma’s. Voor de beste cloudresultaten moet je bijvoorbeeld ook agile kunnen werken. Ook vaardigheden als feedback geven en overtuigend presenteren zijn belangrijk. Momenteel zijn we samen met Red Hat en een consultancybureau bezig met zo’n compleet Red Hat-opleidingsprogramma.”

Ontdek de hybride cloud met Red Hat

Weet jij al van de hoed en de rand? We stomen je klaar voor een cloud native-architectuur met de cloudtrainingen van Red Hat. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wellicht ook interessant