Python voor data science in Italië

Wetenschappers trainen in hun vaardigheden in data-analyse? Computrain doet het deze maand voor het eerst, via een maatwerktraject over Python en data science in Italië. Docent Peter Anema vertelt erover in de nieuwste editie van Computrain-magazine UPDATE.

Programmeertaal Python staat al jaren in de top 5 populaire programmeertalen. Computrain-docent Peter Anema: “Python is publiek domein; iedereen kan het downloaden en gebruiken. Het is een algemene programmeertaal, maar je kunt er allerlei bibliotheken aan toevoegen. De laatste tijd is er een aantal nieuwe pakketten ontwikkeld, specifiek voor grootschalige dataverwerking. Je kunt met Python gegevens ophalen, ze opschonen, filteren, bewerken en er grafieken en histogrammen mee maken. Python kan qua dataverwerking een duur pakket evenaren. Diverse grote organisaties en universiteiten stapten bijvoorbeeld al over van een dure MATLAB-licentie naar Python.”

Pythontraining in Italië

De wetenschappers van het Italiaanse Joint Research Center (JRC) zijn geen programmeurs, maar ze gebruiken statistische programma’s en de programmeertalen Python en R voor hun analyses. Daarin konden ze extra training gebruiken. IT-opleider Fast Lane Benelux schakelde hiervoor de expertise van Computrain in. De maatwerktraining van Computrain duurt 4 dagen. Elke dag heeft een ander thema: Numerieke analyse, Data Analysis, Data Visualisation en toepassingen door de gebruikers.

Lees het hele artikel over Python voor data science in onze nieuwe editie van magazine UPDATE.

Training Python for Data science

Wil je kennismaken met Python, volg dan de klassikale 4-daagse training Python Programming. Heb je al ervaring met Python en wil je meer leren over Python voor data science? In onze On Demand-training volg je zelf 3 online Python-trainingen.

Op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen?

Wellicht ook interessant