“Computrain biedt een compleet Oracle-pakket.”

Drie jonge IT’ers zijn via een traineeship van Ajilon Young Professionals aan de slag gegaan bij een van de ministeries. Ze beschikten al over de juiste competenties, maar hadden nog niet de vereiste opleiding gevolgd. Daarin voorziet een Oracle-traject van Computrain. Het drietal volgt ter plekke e-learninglessen en doet zo de benodigde kennis op.

Ajilon Young Professionals, onderdeel van moederbedrijf Adecco, is gespecialiseerd in jong talent. In opdracht van bedrijven zoekt Ajilon geschikte kandidaten voor vacatures op het gebied van engineering & technology, informatiemanagement, finance, sales en IT. “Wij selecteren jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan,“ vertelt fieldmanager Margreet Dam. “We kijken anders naar cv’s. Een studiekeuze is belangrijk, maar niet doorslaggevend. Het gaat veel meer om het werk- en denkniveau, de manier van verbanden leggen en oplossingen bedenken, in combinatie met de juiste drive en motivatie. De kandidaten worden intensief getest en we voeren meerdere gesprekken. Wordt een kandidaat geschikt bevonden, dan volgt die bij het bedrijf een traineeship van twee jaar.”

Passende studie

Het traineeship bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject, begeleiding ‘on the job’ en een vakinhoudelijke opleiding. Het doel van Ajilon is jonge mensen snel inzetbaar te krijgen in hun nieuwe rol bij de opdrachtgevers. De vakinhoudelijke opleiding is dus heel belangrijk. Voor het vervullen van de vacante functie is immers kennis vereist die nog niet aanwezig is.

Een goed voorbeeld vormt het drietal - één technisch applicatiebeheerder en twee functioneel applicatiebeheerders - dat bij een ministerie een traineeship volgt. Zij moesten binnen een Oracle-traject worden opgeleid en Ajilon heeft dat ingekocht bij Computrain.

Leren vanaf het scherm

Margreet: “Computrain heeft ons geadviseerd de drie trainees niet naar school te sturen, maar ze een e-learning-opleiding aan te bieden: leren bij het bedrijf vanaf het scherm en met een koptelefoon op. Daar hebben we voor gekozen. De drie studeren een halve dag en wat ze leren brengen ze meteen in praktijk. Het traject loopt nu een halfjaar en het gaat super goed. Ze kunnen flexibel en praktijkgericht studeren. Computrain biedt bovendien een compleet Oracle-pakket. Het is heel efficiënt dat we alles onder kunnen brengen bij één opleidingspartner.”

Margreet Dam, Ajilon Young Professionals

Wellicht ook interessant