Yacht-professionals worden future proof business information managers

Bedrijven hebben behoefte aan een nieuw type business information manager. Yacht ontwikkelde samen met Computrain een Business Information Management Program (BIM) op maat, om huidige functioneel beheerders en business information managers klaar te stomen voor hun nieuwe rol. Je leest er alles over in de nieuwste UPDATE.

Bij veel organisaties is de agile-transitie in volle gang en thema’s als privacy en cybersecurity vragen om een andere manier van werken. Daarnaast nemen cloudapplicaties een vlucht en outsourcing van IT is steeds vaker een logische keuze. Dat heeft grote impact op de rol van de business information manager. Rikkert Achtereekte, business development manager bij Yacht: “Bij de overheid en vooral binnen gemeentes staat veel te gebeuren op het gebied van informatiegestuurd werken. De business information manager is dan belangrijk om een verbinding te maken tussen IT en de business. Hij is de sleutel tot een soepele samenwerking.”

Nieuw type business information manager

Waar de focus voorheen lag op het beheren van applicaties, gaat het nu veel meer om regievoering over IT. Over het begrijpen van de business en het leggen van verbindingen met stakeholders. Daarom groeit de vraag naar een nieuw type business information manager. “Professionals die uitblinken in communiceren, regievoeren en beïnvloeden, die klantgericht denken en handelen, en die kunnen omgaan met weerstand. Professionals die up-to-date kennis hebben van wet- en regelgeving én de agile-principes omarmen. Dat komt allemaal aan bod in het tweejarige BIM-programma van Yacht en Computrain”, aldus Rikkert.

Samenwerking met Computrain

Volgens Rikkert heb je voor zo’n maatwerk opleidingstraject een hecht partnership nodig. “Het is meer dan alleen een training en een certificaat. Onze klanten, eigen specialisten en die van Computrain waren continu betrokken bij de opzet van het programma. Welke onderwerpen moeten zeker aan bod komen? Wat zijn uitdagende lesvormen voor onze professionals? Welke zijn goed werkbaar naast een fulltime opdracht bij een klant? Daar heeft Computrain goede oplossingen voor. We werkten met componenten uit hun brede portfolio die wij belangrijk vinden. Denk aan agile, scrum en dataprotectie. Maar er werd niet zomaar iets van de plank gepakt; dit is maatwerk en dat voelt goed.”
 
Lees meer over het BIM-programma van Yacht en Computrain in onze nieuwe editie van magazine UPDATE.

Elke maand IT-nieuws en kortingsacties in je mailbox? En 4 keer per jaar ons magazine in je bus krijgen? Laat hier je gegevens achter.

Wellicht ook interessant