Virtuele ontwikkeling bij Computrain

Momenteel worden bij Computrain de meeste trainingen virtueel verzorgd. Dat vraagt om aanpassing van zowel de cursist, de opdrachtgever, de docent als van ons als opleidingsorganisatie. En deze omschakeling gaat snel. Intensieve samenwerking en veerkracht creëert veel creativiteit, enthousiasme en positieve reacties. Het belangrijkste voor ons is dat de cursisten kunnen deelnemen aan hun geplande training en waar nodig de vereiste examens kunnen doen.

Kijk hier voor meer uitleg over onze virtuele trainingen

Virtueel leren niet nieuw

Virtueel leren is niet nieuw voor ons. De afgelopen jaren zijn namelijk al diverse trainingen met succes via virtual classroom (Computrain Connected) verzorgd. De aanleiding hiervoor was dat deelnemers regelmatig op (te) grote afstand zaten. Je kunt hierbij denken aan grote trainingsprogramma’s zoals Microsoft Azure en ITIL, waarbij een grote groep mensen vanuit verschillende locaties of landen dezelfde training dient te krijgen.

Maar ook bij kleine bijeenkomsten werden deelnemers vaak blended begeleid via chats en online Q&A sessies. Blended houdt in dat er zowel klassikaal als online les wordt gegeven. Digitaal materiaal is juist in de IT-opleidingenwereld goed beschikbaar zoals digitale opleidingsmaterialen, video’s, praktijklabs, oefenexamens en online examens. Virtueel lesgeven is in onze branche daarom een hele goede, duurzame en efficiënte methode, waar wij in geloven.

Capaciteit snel opgeschaald

De ervaringen uit afgelopen jaren hebben we gebruikt om snel op te schalen, zodat we op dit moment zoveel mogelijk cursisten virtueel kunnen bedienen. We trainen en ondersteunen de trainer en cursisten daarbij in het werken met de virtual classroom omgeving en -technieken en zetten zoveel mogelijk digitaal studiemateriaal in. Een groot team is op dit moment dagelijks bezig om de grote aantallen cursisten en virtuele trainingen van Computrain in goede banen te leiden.

Virtueel leren is niet nieuw. Het is vandaag de dag alleen noodgedwongen de standaard geworden. Voorheen was het eerder: ‘onbekend maakt onbemind’. Dat is nu juist omgekeerd. Iedereen ziet op dit moment immers de voordelen van deze lesmethode. De meest gehoorde reactie bij ons is: “Fijn dat de training op deze manier toch gewoon door kan gaan”.

Nieuwe kansen voor passend onderwijs

De huidige situatie zal de vraag naar leren voor altijd veranderen. Er ontstaan nieuwe manieren van onderwijs en cursisten en opdrachtgevers hebben nu ervaring opgedaan met virtueel en online leren. Dit biedt nieuwe kansen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van trainingen die voorheen niet konden doorgaan vanwege een te gering aantal deelnemers of een te grote reistijd. Leren kan vanaf nu anywhere en anytime. Natuurlijk blijven klassikale trainingen bestaan. Maar wij geloven dat er andere leervormen bij zullen komen als sterk alternatief om op de juiste manier de juiste competenties te blijven ontwikkelen. In een vorm die het beste past bij jou en jouw organisatie!

Computrain helpt je ook virtueel vooruit in IT.

Bekijk het volledige trainingsaanbod hier

Wellicht ook interessant