Pip van Kan is IT-trainee bij House of Bèta en vertelt hoe ze dit beleeft: ‘’Heb je een dag niet geleerd? Dan vind ik dat zonde.’’

Pip koos na haar studie Technische Bedrijfskunde voor een traineeship bij House of Bèta, omdat ze zich zo optimaal kan ontwikkelen binnen verschillende organisaties. Van SQL en ITIL tot Power BI: naast haar drukke baan volgt ze de meest uiteenlopende Computrain-trainingen. Zo vult ze haar cv met werkervaring én waardevolle certificaten.

Met mijn diploma op zak stond ik voor twee keuzes: doorleren of werken. Als ik een Master volg, mis ik een bulk praktijkervaring. En als ik voor een baan kies, mis ik waardevolle kennis. Een traineeship bij House of Bèta vormt voor mij dé oplossing. Zo combineer ik het beste van twee werelden, door te werken én te leren tegelijk!

Zelf kiezen uit de meest uiteenlopende IT-trainingen

Ik zit 40 uur per week bij de opdrachtgever en meestal een keer per week in de schoolbanken. Tijdens mijn eerste werkweek kreeg ik al informatie over de trainingen van Computrain. Geen training is verplicht; ik mag zelf mijn leerweg uitstippelen. Ik startte met een ITIL-training, een goed begin! Tijdens deze training leerde ik hoe je klantgerichte processen kunt optimaliseren. Daarnaast ging ik aan de slag bij Consumer Finance, waar ik voornamelijk administratieve werkzaamheden uitvoerde. Toch trok ik meer taken, zoals wat complexere rapportages, naar me toe. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik mij constant blijf ontwikkelen.

Altijd blijven leren

Heb je een dag niet geleerd? Dan vind ik dat zonde. Sommige mensen denken dat je na een training klaar bent. Maar dat is niet zo. Je moet namelijk wel blijven oefenen om de materie te onthouden en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Als je er over een jaar pas wat mee doet, krijg je spijt. Daarnaast kun je binnen de constant veranderende IT-wereld echt niet stilstaan.

In een jaar tijd heb ik meerdere trainingen gevolgd, zoals SQL en Introduction to Power BI. Op dit moment volg ik een training R, een programmeertaal voor statistiek- en data-analysedoeleinden. Vooral over Power BI ben ik enorm enthousiast. Ik wil namelijk groeien naar een rol waarin ik de business en de IT samenbreng. Power BI is een mooi middel om belangrijke informatie te visualiseren op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Op naar de advanced training!

Zodra ik een training heb afgerond, plan ik direct het examen in. Elke keer als ik slaag voor een examen, kan ik weer een certificaat aan mijn cv toevoegen. En een bijkomend voordeel: je behaalt naast certificaten ook studiepunten waarmee je een salarisverhoging kunt krijgen.

Van klassikale gezelligheid naar de tijdbesparende virtual classroom

Waar ik mijn lessen nu standaard in de virtual classroom volg, zat ik tijdens mijn eerste training nog in een klaslokaal. Toen zag ik trainingen niet alleen als een leermoment; ik creëerde er een band met collega’s die verspreid door het land werken. Dat was altijd gezellig! Door de online lessen vervalt helaas het sociale aspect. Daarnaast vraagt de VC meer zelfdiscipline omdat er niet op je gelet wordt. Gelukkig heb ik die voldoende. Aan de andere kant bespaart het wel tijd, omdat ik niet hoef te reizen.

Ik kan een traineeship aan iedereen die leergierig is aanraden! Het is een investering qua tijd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik vind het fijn dat ik mij niet op een specifieke rol hoef te richten, maar rustig kan onderzoeken wat ik echt leuk vind. Op dit moment voer ik weer sollicitatiegesprekken voor een nieuwe opdracht. Ik hoop op een organisatie met meer complexe IT-systemen, zoals Power BI!

Meer weten over de Computrain-trainingstrajecten binnen House of Bèta?

Alle medewerkers van House of Bèta volgen Computrain-trainingstrajecten op maat, waarna ze weer mooie nieuwe stappen kunnen zetten in hun carrière. Marcel Oliemans, manager Business IT bij House of Bèta, vertelde ons over het belang van scholing.
 
Bekijk de video

Ben jij klaar om je te ontwikkelen in de IT?

We denken graag met je mee over een training die bij jou past! Bel naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant