Programmamanager Bert Kortenoeven over de training Ethical Hacker

Programmamanager Bert Kortenoeven vertelt over de Computrain-training Ethical Hacker, waarmee je je ontwikkelt tot professional in het vinden van achterdeuren en eventuele lekken in systemen. ‘’Als ethical hacker doe je precies hetzelfde als de hackers die kwaad willen, maar dan in opdracht van de eigenaar van een systeem.’’

Een baan als advocaat van de duivel

Cybersecurity blijft zich altijd ontwikkelen. Hackers worden namelijk steeds slimmer en ontdekken constant nieuwe technische mogelijkheden. Aan jou als ethical hacker de taak om ze voor te zijn. Jij vindt het lek voordat zij ‘m gevonden hebben. Zo kunnen de gaten op tijd gedicht worden.

Jij voorkomt dat de gegevens van klanten op straat komen te liggen, of dat systemen platgelegd worden. Organisaties willen hun business veilig kunnen voeren en moeten rekening houden met wet- en regelgeving, zoals de AVG-privacywet. Het is schadelijk voor je organisatie als bekend wordt dat de gegevens van jouw klanten zijn gelekt. Jij speelt elke dag advocaat van de duivel, zodat de duivel zelf niet bij kwetsbaarheden komt.

Hoe word je ethical hacker?

Om een goede ethical hacker te worden, heb je in de basis bepaalde eigenschappen nodig. Nieuwsgierig, creatief en onderzoekend. Wij leren je vervolgens de juiste kennis en skills. Als je kiest voor de Computrain-training Ethical Hacker heb je geen voorkennis nodig, maar het is altijd mooi meegenomen als je weet hoe IT in elkaar zit. De training Ethical Hacker is dus waardevol voor IT-professionals die een nieuwe weg in willen slaan, maar je kunt het traject ook volgen als je geen doorgewinterde IT’er bent. Analyserend denkvermogen is een must. Ben je al ethical hacker? Dan weet je als geen ander dat hackers met slechte bedoelingen jou altijd een stapje voor willen zijn. Het is van groot belang om je te blijven ontwikkelen, zodat je ze bij kunt houden. Ook om je kennis en skills op peil te houden is de training Ethical Hacker waardevol.

Learning by doing

De training van Computrain is gericht op kennen en kunnen. Je hebt de kennis nodig om de praktijk te begrijpen, maar je leert voornamelijk door het te doen. Tijdens de training vallen we samen virtuele organisaties aan, gebruikmakend van verschillende tools. Je leert te denken als een hacker. Hackers zijn eigenzinnige mensen en denken ‘andersom’. Zij doen aan omdenken. Zo heeft, bijvoorbeeld, een hoteleigenaar gevraagd of gesloten kamerdeuren door onbevoegden geopend kunnen worden. De ethical hackers kozen hierbij voor een magneet. Niet wat men had gedacht, wel wat werkt. 

Je sluit af met drie markt erkende examens van het SECO-instituut: IT-Security Foundation (S-ITSF), Ethical Hacking Foundation (S-EHF), Ethical Hacking Practitioner (S-EHP). Sommige examens van IT-opleiders zijn theoriegericht. Dan heb je een diploma op zak door een boek uit je hoofd te leren, maar in de praktijk kun je er weinig mee. Na de training Ethical Hacking bij Computrain heb je niet alleen drie waardevolle, praktijkgerichte examens afgelegd, maar kun je gelijk volwaardig aan de slag.

Gegarandeerd een succesvolle carrière

Baankansen binnen cybersecurity zijn booming. Investeren in dataveiligheid is een must. Grote bedrijven kiezen steeds vaker ervoor om ethical hackers in dienst te nemen. Maar ook dienstverleners bieden dit als dienst aan en hebben behoefte aan goed opgeleide ethical hackers. Met de digitalisering wordt dataveiligheid alleen maar belangrijker. Neem Internet of Things, dat niet of heel slecht beveiligd is. Een ding is zeker: als ethical hacker ben jij van grote toegevoegde waarde voor elke organisatie.

Ethical hacker worden?

Zie je een carrière als ethical hacker zitten? Neem dan snel een kijkje tussen onze Security Management trainingen. Onze studieadviseurs staan klaar om met je te sparren over een training die bij jou past. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 030 - 2 348 500, te whatsappen naar 06 – 10 163 289 of te mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant