Nu in UPDATE: een kijkje in de DevOps-keuken van Schoolinfo

Schoolinfo zoekt een nieuwe manier om docenten met elkaar te verbinden. Momenteel zit het IT-team in de opstartfase van het project. Het eindresultaat is nog onzeker. Scrum Master Menno Knol vertelt in Computrain-magazine UPDATE hoe en met welke tools zijn DevOps-team werkt. Een voorproefje van het artikel.

Scrum Master Menno Knol van Schoolinfo: “We onderzoeken momenteel de user journey van onze docenten. Op welk punt en via welke vorm kunnen wij de docenten het beste helpen? De feedback van gebruikers bepaalt of ons project uiteindelijk een app, chatbot of website wordt. Zo’n greenfieldproject heeft als voordeel dat we met het team het ontwikkelritme kunnen bepalen. Het pad naar ons eindresultaat is nog onzeker, dus we kunnen alleen empirisch en kortcyclisch werken. Momenteel hebben we elke twee weken een release. Dit ritme is helder en goed te plannen en zorgt voor continuïteit in onze werkzaamheden.”

Techniek in de ontwikkelstraat

“Voor ons project is een heldere en transparante ontwikkelstraat nodig. Deze moet zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn. Onze gehele ontwikkelstraat inclusief het planbord zit in Visual Studio. Met de backlog-functie met epics en features kunnen we per sprint de werkzaamheden bepalen en bijhouden. Verder gebruiken we de onderdelen Build en Releases. De approval vindt plaats in een staging-omgeving in Azure en na akkoord gaat iets naar productie. Bij de check spelen onze ontwikkelrichtlijnen en securityeisen mee.”
 
Lees het hele artikel over DevOps bij Schoolinfo in onze nieuwe editie van magazine UPDATE.
 
Ook met DevOps werken in jouw organisatie? We helpen je graag vooruit met ons DevOps-opleidingsaanbod.

Op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen?

Wellicht ook interessant