NL leert door (NOW 2.0)

Een belangrijk onderdeel van het Noodpakket voor banen en economie 2.0, is dat het kabinet mensen die getroffen zijn door de coronacrisis de mogelijkheid gaat geven om zich bij- of om te scholen. Het kabinet trekt hier, onder de noemer NL leert door, 50 miljoen euro voor uit. Onder dit programma kan iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd gratis gebruikmaken van gratis ontwikkeladviezen en zijn er voor hen gratis (online) scholingsactiviteiten beschikbaar.

Over NL leert door

Het NL leert door programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel start in augustus 2020 en houdt in dat mensen gebruik kunnen maken van gratis ontwikkeladvies van een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Deze adviezen zijn bedoeld om inzicht te geven in de kansen die de arbeidsmarkt te bieden heeft. Het tweede deel van het programma bestaat uit (online) scholingstrajecten gericht op specifieke vaardigheden, bijscholing of omscholing. De scholingstrajecten moeten ervoor zorgen dat mensen beter inzetbaar worden en komen in het najaar van 2020 beschikbaar bij geselecteerde opleidingsinstanties.

Kansen op de IT-arbeidsmarkt

Terwijl een deel van Nederland hard getroffen is door de coronacrisis, liggen de baankansen binnen de IT-arbeidsmarkt voor het oprapen. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar data analisten, software developers en specialisten op het gebied van big data, AI en machine learning. Kies je voor een training of opleiding in deze richting, dan is een betaalde baan zo goed als gegarandeerd. Wil je jezelf laten omscholen tot een van deze functies, dan helpen we je hier graag bij.

Gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten

Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van het NL leert door programma. Heb jij behoefte aan een gratis loopbaanadvies of wil je je bij- of om laten scholen op het gebied van IT? Hou onze website dan goed in de gaten voor meer informatie. Zodra wij weten hoe je je kunt opgeven voor NL leert door, zullen wij dat namelijk via onze website communiceren.

Update: het is inmiddels mogelijk om je voor een gratis ontwikkeladvies aan te melden via onze partner Loopbaanadvies Centrum Nederland

Wellicht ook interessant