Nieuwe IT-baan? Gebruik je opleidingsbudget

IT’ers hebben momenteel de banen voor het uitkiezen. Zit jij nog op je plek als IT-professional of overweeg je een switch? Zorg dan wel dat je kennis en vaardigheden up-to-date zijn. Want de IT-sector verandert zo snel, dat je competenties twee tot maximaal drie jaar houdbaar zijn. Nu is het moment voor bijscholing.
 
Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor veel professionals een belangrijke reden om van baan te veranderen. Dat blijkt onder meer uit de Salary Survey 2018 van AG Connect en Berenschot. Aan het marktonderzoek deden 2.611 IT-professionals mee. Bijna driekwart van de IT-professionals in loondienst volgde in 2018 een training en maar liefst 86% wil dat dit jaar gaan doen.

Opleidingsbudget: werkgever betaalt

Speciaal voor trainingen en opleidingen van medewerkers hebben veel organisaties voor elke werknemer een opleidingsbudget gereserveerd. Voor IT’ers in loondienst is dat gemiddeld € 2.250,-. Buiten de IT-sector is dit € 2.500,-. Helaas wordt dit budget niet altijd opgemaakt. In 2018 hield 72% van de respondenten van de Salary Survey budget over.

Arbeidsvoorwaarden

Wissel je van baan, neem je opleidingsbudget dan zeker mee in je onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden. Want regel je een beetje extra budget boven op die € 2.250,-, dan kun je bijvoorbeeld een HBO-programma volgen op kosten van je werkgever. Daarmee versterk je jouw waarde als werknemer.

Gemiddelde jaarsalarissen

Wat je als IT-professional ongeveer verdient? Kijk bijvoorbeeld eens naar deze gemiddelde jaarsalarissen (vast en variabel salaris plus vakantiegeld en eventuele 13e maand):
 
Information security officer                       € 74.500
Softwarearchitect                                       € 69.900
Projectmanager                                          € 68.600
Applicatieprogrammeur (Java en .NET)  € 56.700
Cloudbeheerder                                          € 51.000
Webdeveloper                                            € 40.500
 
Bron: Resultaten Salary Survey 2018, AG Connect en Berenschot.

Wellicht ook interessant