Microsoft Inspire – dag 3: van cybercrime tot Partner Celebration

Computrain is deze week aanwezig bij Microsoft Inspire, een internationale informatiebijeenkomst in Washington D.C. voor Microsoft-partners. Patrick Kersten, programmadirecteur van Computrain, houdt u op de hoogte van het event.

Op de derde dag van Microsoft Inspire is het tijd voor de derde keynote. Ik merk dat de lange dagen van Microsoft Inspire bij velen hun tol beginnen te eisen. Tijdens deze keynote zitten er minder mensen in het stadion dan de afgelopen dagen. Maar de Nederlanders – met Nederlandse vlag – zijn weer volop present.

Brad Smith over cybercrime en de GDPR

Brad Smith, President en Chief Legal Officer van Microsoft, gaf een inspirerende sessie over de flinke investeringen in een dataprivacysysteem in het kader van de General Data Protection Regulation (GDPR), die vanaf 25 mei 2018 binnen de EU wordt gehandhaafd. Voor partners is er in het Microsoft Trust Center veel informatie beschikbaar om op tijd compliant te zijn. Smith onderstreepte tevens het feit dat de privacywetgeving alleen kan worden nageleefd als de security op orde is. “Dat is lastig, want in ieder bedrijf is altijd tenminste één werknemer die op werkelijk elke link zal klikken”, aldus Smith. Hij hield verder een pleidooi voor internationale samenwerking in de strijd tegen cybercrime. Bij Computrain dragen wij in ieder geval ons steentje bij door middel van diverse securitytrainingen en het opleiden van Data Protection Officers.

Gavriella Schuster over One Commercial Partner

Gavriella Schuster, Corporate Vice President van Microsofts One Commercial Partner, legde de link naar de rol en het voordeel van partners. Zij legde verder uit waarom Microsoft gekozen heeft voor het creëren van de One Commercial Partner-organisatie. In grote lijnen komt het erop neer dat de traditionele partner-accountmanager een te brede rol had. Het opsplitsen van rollen en verantwoordelijkheden moet voor meer focus gaan zorgen.

Partner Celebration

Na weer diverse afspraken in het Convention Center en het Holland House, was het tijd om het internationale programma traditioneel af te sluiten met de Partner Celebration. Dit keer in Nationals Park, het stadion van de honkbalclub Washington Nationals, met een optreden van countryzangeres Carrie Underwood. Donderdag 13 juli is het tijd voor de Nederlandse businessupdate, waarin we horen waar het komende fiscale jaar voor Microsoft Nederland de focus zal liggen.
 
Kijk voor het laatste nieuws op de website over Microsoft Inspire.

De keynotes tijdens Microsoft Inspire worden live gestreamd. Keynote gemist? Bekijk ze alsnog via https://partner.microsoft.com/en-us/inspire/sessions.
 
Patrick Kersten
Programmadirecteur Computrain

Wellicht ook interessant