Jouw data gedreven werkwijze naar een hoger niveau tillen

Data gedreven werken is tegenwoordig de nieuwe standaard! Door data goed te benutten, kun je beslissingen binnen je business baseren op complete en veelal real-time informatie. Omdat data gedreven werken zo booming is, focust Computrain zich ook op het datavak met een altijd up-to-date en groot data trainingsaanbod. Zo hoeft geen organisatie achter te blijven binnen deze future-proof werkwijze. Met onze datatrainingen haal je de benodigde kennis in huis om data zo goed mogelijk te benutten. Ontdek met welke trainingen jij deze werkwijze onder de knie krijgt.  

Business intelligence: hoe ga je om met data?

Als je data gedreven wilt werken, is het belangrijk om te weten hoe je uit de enorme stortvloed aan data de meest waardevolle informatie kunt halen. Met business intelligence laat je jouw organisatie goed terugkijken naar het verleden. Je verzamelt de gegevens die je nodig hebt om inzicht te krijgen in hoe je organisatie functioneert. Hoe doet een bedrijf het ten opzichte van vorig jaar? En wat voor acties kun je daaraan verbinden? Deze bevindingen worden vervolgens gevisualiseerd. Power BI is een tool die je hierbij kan helpen en die goed integreert met Microsoftproducten en -diensten.

De wondere wereld van AI en machine learning

Chatbots die klanten voorzien van informatie en slimme assistenten zoals Alexa; AI is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en ontwikkelt zich razendsnel. Machine learning is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die is gericht op het bouwen van systemen die van de verwerkte data kunnen leren of data gebruiken om beter te presteren. Een waardevol gereedschap om toe te passen binnen jouw organisatie. Wil jij ontdekken hoe jij de laatste AI- en machine learning-ontwikkelingen kunt toepassen en hoe je een AI-project opstart binnen jouw organisatie? Bekijk onze AI- en machine learning-trainingen.

Data governance: je data onderhouden en beschermen

Werk je al een tijdje datagedreven? Dan is het goed om de data governance in je organisatie te analyseren. Je moet weten wat je met data wilt doen en wat je mag doen, zodat je de data goed kunt onderhouden en beschermen. In het Data Management Book of Knowledge (DMBOK) wordt aangegeven dat er 11 fields of knowledge zijn op het gebied van datamanagement. Denk hierbij aan de kwaliteit en veiligheid van data, maar ook data modeling en design. Tijdens onze data governance-trainingen, zoals de Dama DMBOK-training, ontdek je hoe je jouw data governance helder krijgt.

Data op één locatie opslaan

Je data overzichtelijk houden is van groot belang. Datagedreven organisaties slaan vaak nagenoeg alle data op, verschillende databases functioneren naast elkaar en software integreert niet altijd even goed. Hierdoor raken ze het overzicht kwijt, staan gegevens op meerdere plekken opgeslagen en worden er verschillende definities gebruikt voor hetzelfde onderwerp. Het gevolg: het kan dagen duren om de juiste informatie te vinden, delen en gebruiken.

Data moet vindbaar, deelbaar en interpretabel zijn. Hier biedt het FAIR data principe een oplossing voor. Data wordt op één locatie opgeslagen. De definities worden tussen alle partijen vastgesteld. Hiermee zorg je ervoor dat data makkelijk te traceren is naar de bron en begrijpelijk is voor zowel mensen als systemen en AI-algoritmes. Er kan ook centraal versiebeheer worden uitgevoerd, waardoor gebruikers altijd beschikken over de laatste versie en de eigenaar de controle houdt.

Wil jij je data governance op orde krijgen? Ontdek ons uitgebreide trainingsaanbod waarmee je dit straks succesvol realiseert!

Klaar om jouw datagedreven werkwijze naar een hoger niveau te tillen?

Bekijk ons hele trainingsaanbod over datamanagement! Weet je nog niet zeker welke training bij jouw doelen past? Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en met je te sparren over een passende training. Bel naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant