Willem, opleidingsadviseur bij Computrain: “Mijn dagelijkse doel is om mensen aan een passende IT-opleiding te helpen. En dat geeft voldoening.”

Computrain heeft drie opleidingsadviseurs, ieder met hun eigen expertise. Willem focust zich op Microsoft-certificeringen, waar hij mensen alle ins en outs over kan vertellen. Hij vertelt over Computrain als werkgever, de adviezen die hij geeft en het toekomstperspectief dat de geadviseerde opleidingen bieden.

“Ik sta de hele dag in contact met klanten. Is het niet telefonisch, dan mail ik wel. Mijn dagelijkse doel is om IT-professionals (in spe) aan een passende opleiding te helpen. En dat geeft voldoening. Ik run mijn eigen winkeltje, met klanten die voor Microsoft-certificeringen komen. Ik volg hun loopbaan soms op de voet. En dat persoonlijke, langdurige contact vind ik leuk. IT is een constant veranderend vak, waardoor ik professionals vaak spreek over nieuwe opleidingen. Bijscholing is als IT-professional eigenlijk pure noodzaak, als je wilt bijblijven en het maximale uit je functie of organisatie wilt halen. Daarnaast kiezen veel IT’ers regelmatig voor een nieuwe uitdaging. Zij gaan dan voor een opleiding waarmee ze zich om kunnen scholen. Op dit moment kiezen veel professionals voor certificeringen op het gebied van de cloud, Office 365, security en privacy awareness.”

Persoonlijke opleidingsadviezen geven

“Als je mij belt, weet je misschien al wat je precies wilt. Maar het kan ook zo zijn dat je twijfelt, of geen idee hebt welke opleiding of training bij jou of jouw organisatiedoelen past. Sommige mensen komen niet verder dan dat ze ‘iets met computers’ willen. Dan zijn de mogelijkheden nog eindeloos. Samen filteren we door het hele aanbod van Computrain, dat wel meer dan 900 opleidingen telt. Ik breng jouw wensen in kaart: van carrièreambities tot opleidingsduur en de effort die je erin zult moeten steken. Geef je de voorkeur aan klassikale lessen? Of studeer je liever wanneer het jou uitkomt? Allemaal factoren die meespelen in het advies. De laatste tijd heeft Computrain klassikale lessen uitsluitend virtueel gegeven. Veel mensen zweren er nu bij, maar sommigen vinden het niks, omdat de interactie ontbreekt.

Daarnaast krijg ik veel vragen vanuit organisaties. Zij willen hun medewerkers omscholen om de organisatiedoelen te bereiken. Samen kijken we naar de kennis en skills die daarvoor nodig zijn. Soms kiezen organisaties voor incompany-opleidingen, die worden op maat gemaakt. Een ding is zeker: de opleidingen van Computrain zijn praktijkgericht, waardoor de opgedane kennis meteen inzetbaar is.”

Knowhow ontwikkelen

“Toen ik een jaar geleden begon bij Computrain, kneep ik ‘m wel even. Ik was nog geen doorgewinterde IT-expert. Maar je kunt niet alles weten, en het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren. Zo koos ik er ook voor om zelf IT-trainingen te volgen. Zo ontdekte ik alle ins en outs van het vak. En nu kan ik mensen moeiteloos over de opleidingen vertellen. Nou ja, soms ga ik er even achteraan als ik iets niet zeker weet. Computrain is een heel warme en toegankelijke organisatie. Ik heb nauw contact met de programmamanager en directeur, met wie ik altijd snel kan schakelen.

Wil je met mij of mijn collega’s sparren over een opleiding die bij jou past? Wij staan maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur voor je klaar. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 030 – 2 348 500, te whatsappen naar 06 101 632 89 of te mailen naar info@computrain.nl.”

Wellicht ook interessant