Wereldwijd hebben 150.000 mensen het AgilePM-examen gemaakt!

Een mijlpaal: wereldwijd zijn 150.000 Agile projectmanagementexamens verkocht! Computrain is een van de grootste aanbieders van Agile projectmanagementtrainingen.

AgilePM is sinds 2010 een van de meest afgelegde examens in projectmanagement. Inmiddels met ruim 150.000 afgenomen examens op de teller! Het nieuwste ‘Pulse of the Profession’-rapport van het Project Management Institute benadrukt dat 53% van de ondervraagde organisaties een hoge prioriteit geeft aan het opbouwen van een cultuur die openstaat voor verandering. Van de IT tot communicatie, administratie, technische dienstverlening en de wetenschap: organisaties uit de meest uiteenlopende branches stappen over op een Agile-werkwijze om de prestaties van projecten te verbeteren. Het is namelijk een schaalbaar en gestructureerd framework dat op een hoog tempo verandering en empowerment mogelijk maakt. De verschillende rollen en verantwoordelijkheden zijn duidelijk en risico’s zijn onder controle. Hiermee slaat het een brug tussen de klassieke manier van projectmanagement zoals bij PRINCE2 en de wat minder schaalbare en gestructureerde vorm zoals Scrum.

Het framework is dus nauwkeurig, maar ook wendbaar en flexibel. Samen met de opdrachtgever en stakeholders definieer je requirements en functionaliteiten. Vervolgens lever je deze in kleine, snelle stapjes op. Het resultaat: een gestroomlijnd proces waarin de opdrachtgever en stakeholders zien dat er efficiënt wordt samengewerkt voor een product dat aan de verwachtingen voldoet. Het opleverritme is voorspelbaar en korte sprints leveren een goed werkend resultaat op. De gehele project lifecycle is dus altijd duidelijk en inzichtelijk. Een goede werkwijze voor het team en de opdrachtgever.

Waarom kiezen voor een AgilePM-training?

Een AgilePM-training stoomt je klaar om dit populaire framework en de bijbehorende best practices zo goed mogelijk te vertalen naar de praktijk. Je brengt jouw teamwork naar een hoger level! AgilePM biedt een volwassen Agile-benadering die, hoewel het wendbaarheid en flexibiliteit biedt, de concepten van een project, projectlevering en projectmanagement behoudt. AgilePM kent projectfasen en projectrollen die hierbij slim op elkaar inspelen. Tijdens de training krijg je de handvatten om teams de vrijheid te geven om alles eruit te halen wat erin zit, zonder de grip te verliezen. Met het afsluitende examen onderteken jij jouw vakkundigheid als Agile-projectmanager. Veel mensen die betrokken zijn bij projectmanagement, kiezen voor de AgilePM-training via Computrain.

Bekijk de Agile projectmanagementtrainingen van Computrain

Meer weten over de werkwijze van de toekomst?

Heb je vragen of wil je sparren over een Agile-training die bij jou past? Dan kun je bellen 030 – 2 348 500, whatsappen naar 06 – 10 16 32 89 of mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant