Hoe 85 IT’ers van ICTAR hun organisatie naar een hoger niveau brengen

De vakinhoudelijke kennis en persoonlijke vaardigheden en competenties van 85 IT-medewerkers versterken. Dat wilde ICTAR, de nieuwe IV-organisatie van de gemeente Almere. In hun zoektocht naar de beste en meest innovatieve opleidingspartner, kwam Computrain volgens ICTAR als beste uit de bus. Inmiddels zijn alle medewerkers al bezig met hun maatwerk opleidings- en trainingsprogramma.

Computrain ontwikkelde samen met partner Boertien Vergouwen Overduin (BVO) – beiden onderdeel van NCOI Groep – een gevarieerd opleidingsprogramma voor ICTAR. Petra Nijenhuis, Manager IT bij ICTAR over haar keuze voor Computrain: “De opzet van het creatieve programma heeft de doorslag gegeven. Computrain biedt variatie door het inzetten van NCOI Online Academy, zelfstudie, workshops, klassikale lessen, rollenspellen en een eindgame. Bovendien kunnen we IT-vakopleidingen combineren met vaardigheidstrainingen, en deze veelal incompany plannen. En via dit traject behalen onze medewerkers ieder tenminste één waardevol erkend diploma of certificaat.”

Opleidingsprogramma op maat

Nijenhuis is zeer te spreken over het daadwerkelijke samenstellen en plannen van het opleidingsprogramma: “Er was genoeg ruimte om bij te sturen, zelfs nog vlak voordat we startten. Dat heeft het programma alleen maar sterker gemaakt.” Om daadwerkelijk de resultaten te halen die vooraf zijn gesteld, hebben ICTAR en Computrain een team van projectcoördinatoren en een deliverymanager samengesteld. Dit team bewaakt de uitvoering en voortgang en regelt de planning van alle trainingen. Momenteel zijn alle medewerkers bezig met het laatste deel van het programma. Dat deel bestaat uit modules, specifiek gericht op de afdeling waar de medewerker werkt.
 
De kracht van uw organisatie wordt mede bepaald door de kwaliteit van uw personeel. Zijn uw medewerkers al deskundig genoeg? Wij adviseren u graag over een effectief trainingsprogramma waarmee u de gewenste situatie behaalt.

Ik wil gratis meer interessante artikelen van UPDATE lezen!

Wellicht ook interessant