87% deelnemers DPO-leerwerktraject heeft nieuwe baan

Van de 147 deelnemers die in 2017 zijn gestart met een leerwerktraject Data Protection Officer, heeft al 87 procent een baan. Dit betreft een samenwerking tussen IT-opleider Computrain en The Privacy Factory, de grootste Data Protection Officer-opleider in Nederland. Het percentage blijkt uit een enquête van Computrain.* Ruud Scholte, Adviseur New Potentials IT bij Computrain: “Dat is een geweldig resultaat voor de voormalig werkzoekenden, zeker als je je bedenkt dat hun gemiddelde leeftijd 55 jaar is.”

De vraag naar goed geschoolde arbeidskrachten is hoog, zeker in de IT en de markt voor Data Protection Officers (DPO’ers). Tegelijkertijd is er nog veel onbenut potentieel onder werkzoekenden. Zoek jij al een tijdje een baan? Dan is de kans groot dat jouw kennis en vaardigheden niet overeenkomen met wat er gevraagd wordt. In je sollicitaties leg je het dan steeds af tegen andere kandidaten. Ruud: “Er zijn veel nieuwe kennisgebieden waar veel vraag naar is, maar waar onvoldoende professionals voor zijn. Denk aan blockchain en data protection. Dat zijn interessante ontwikkelpaden voor werkzoekenden en 50-plussers. Met een leerwerktraject verrijken zij hun cv en daarmee kunnen ze de concurrentie aftroeven.”

Leerwerktraject DPO

Zulke leerwerktrajecten zet Computrain al een paar jaar op poten onder de naam New Potentials IT. “Dat doen we samen met partners die gespecialiseerd zijn in werving en selectie. Wij scholen de professionals (om), zodat ze duurzaam inzetbaar zijn. Is het traject afgerond, dan komen de kandidaten in dienst bij de betreffende werkgever. En steeds vaker vinden deelnemers al tijdens zo’n traject een andere passende baan, doordat werkgevers hun aangetoonde ambitie en potentie waarderen”, vertelt Ruud. Op het vlak van DPO’ers opleiden werkt Computrain al sinds 2016 samen met The Privacy Factory, de grootste DPO-opleider in Nederland.

Dit jaar 250 werkzoekenden in opleiding

Ook in 2018 begonnen er weer 250 werkzoekenden met een gratis DPO-leerwerktraject richting een duurzaam beroep. Meestal zijn dit trajecten van 6 maanden. Boudewijn Tulkens, medeoprichter van The Privacy Factory: “Tenminste de helft van de tijd bestaat uit een praktijkopdracht bij een werkgever, die betaalt voor het opleveren van vooraf bepaalde resultaten. Op deze manier regelen we de financiering van de leerwerktrajecten en kunnen de deelnemers hun vakmanschap aantonen. Dit helpt ze met het vinden van een baan na de opleiding.”
 
Lees meer over New Potentials IT of neem vrijblijvend contact met ons op.
  
* We ondervroegen 173 DPO-deelnemers uit 2017, van 26 mensen kregen we geen respons.

Wellicht ook interessant