Efficiënt werken in crisistijd met Agile en Lean

Door de maatregelen omtrent het coronavirus hebben organisaties vaak snel moeten schakelen naar een nieuwe manier van werken: op afstand en vanuit huis. Door deze veranderde situatie is het extra belangrijk om zo efficiënt mogelijk te blijven communiceren en samen te werken. Met behulp van de Agile & Lean-werkmethode kan dit proces worden geoptimaliseerd. Het teamverband, de werkprocessen en de onderlinge communicatie worden ermee versterkt, waardoor bruikbare producten snel opgeleverd kunnen worden. Bijkomend voordeel: beide methodes zijn flexibel en ook op afstand goed toe te passen. Computrain biedt verschillende Agile en Lean-trainingen waarmee je de methodes snel onder de knie krijgt. Zo kan je werkprocessen ook nu optimaliseren, in een periode waarin dat lastig lijkt.

Een duidelijke structuur is van groot belang

Hoe blijft jouw team productief, nu je niet face-to-face met medewerkers spreekt? Waar online communicatiemiddelen een uitkomst bieden, blijft het een uitdaging om een duidelijke werkstructuur te hanteren en effectief samen te blijven werken. Een effectieve samenwerking is key voor de ontwikkeling van een product dat je samen op moet leveren. De veranderingen die het coronavirus met zich meebrengt, vragen om flexibele en duidelijke werkprocessen. Hanteer je een Agile & Lean-werkmethode, dan weet je zeker dat de kwaliteit van het werk binnen verschillende teams zo hoog mogelijk is en dat je de klantbehoefte niet uit het oog verliest.

Wat is Agile?

Een agile-werkmethode bestaat uit korte sprints die telkens herhaald worden. Experts uit verschillende vakgebieden werken hierbij samen in multidisciplinaire teams. Deze manier van werken zorgt ervoor dat problemen snel samen worden opgelost en dat men ook efficiënt vanuit huis kan werken en communiceren. Met behulp van Agile teams slaag je erin om snel een goed functionerend eindproduct te bouwen met minder risico’s en een duidelijke structuur.

Bekijk het Agile trainingsaanbod

 

Wat is Lean?

Door de Lean-methode toe te passen, weet je zeker dat je ook in deze tijd aan de klantwens blijft voldoen. Lean is namelijk een manier om bedrijfsprocessen te verbeteren en te versnellen en zo meer klantwaarde te realiseren. Binnen Lean-organisaties staat de klant centraal. Deze ondernemingen streven naar perfectie door middel van continue veranderingen. Dat resulteert in een hogere kwaliteit, korte doorlooptijden en minder kosten.

Bekijk het Lean trainingsaanbod

 

Download de brochure

Wil je meer weten over deze flexibele, succesvolle methodes? En over met welke trainingen jij je het beste kunt ontwikkelen op het gebied van Agile en/of Lean? Download dan de Agile en Lean-brochure van Computrain. Hier staat alle informatie in over de bijpassende trainingen die wij in ons aanbod hebben.

Download de brochure

 

 

 

 

Wellicht ook interessant