Al 100.000 examens AgilePM afgenomen

Wereldwijd zijn er al 100.000 examens AgilePM afgenomen. AgilePM is wereldwijd de toonaangevende framework-standaard en certificering in agile projectmanagement. De AgilePM-trainingen worden wereldwijd gegeven door de Accredited Training Organisations (ATO’s) van APMG. Computrain is een van die geaccrediteerde opleiders en heeft bijgedragen aan de 100.000 examens.

Steeds meer organisaties en professionals omarmen de agile frameworks en tools om daarmee het succes van hun (verander)projecten te vergroten. Maar waarom is AgilePM zo populair?

Waarom AgilePM kiezen

  • Een beproefde en getoetste aanpak

De AgilePM-methode is een onderdeel van het Agile Project Framework van het Agile Business
Consortium. Dit framework ontstond 20 jaar geleden en wordt regelmatig geactualiseerd naar nieuwe inzichten en behoeften van gebruikers. Het biedt de soliditeit van een governance-structuur, flexibiliteit en wendbaarheid.

  • AgilePM gaat over de hele projectlevenscyclus

AgilePM is een aanpak die uitgaat van vertrouwde concepten als een project en een bijbehorend projectmanagementproces. Het gaat verder dan het ontwikkelen van een product, zoals bij Scrum.

  • Aandacht voor kwaliteit en governance

In een AgilePM-project spreken ontwikkelaars en gebruikers acceptatiecriteria af in de verschillende fasen van het project. Dit zorgt voor een resultaat dat voldoet aan de projectdoelen en de behoeften van de business.

  • Risicomanagement

AgilePM biedt je ideeën en risicofactoren voor risicomanagement om de kans op een succesvol project te vergroten. De Project Approach Questionnaire is hiervoor een praktisch instrument.

  • Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden

AgilePM erkent dat een project alleen kan slagen als alle mensen effectief samenwerken. Bij AgilePM heeft iedereen dan ook duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Zo is er vertegenwoordiging vanuit de business, techniek, het management en de proceskant.

  • Populaire agile werkwijzen ingebouwd

AgilePM gebruikt populaire en bewezen agile werkwijzen, voor de meest effectieve productontwikkeling en oplossingen. Denk aan MoSCoW Prioritisation, Timeboxing en Iterative Development.
 

Meer leren over AgilePM

Wil jij aan de slag met agile projectmanagement? Je kunt bij Computrain kiezen uit verschillende AgilePM-trainingen zoals:

Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op.
  

Wellicht ook interessant