Masterclass Data Science

Data is het nieuwe goud in de moderne bedrijfsvoering. Er is steeds meer data beschikbaar, uit verschillende bronnen en van verschillende typen. Deze data moet snel en goed worden verwerkt, zodat de informatie die erin zit, duidelijk wordt en kan helpen bij besluitvorming of optimalisatie van processen. Nieuwe technieken zorgen voor een betere vertaling van data naar modellen. Door inzicht in deze technologieën kan jij zorgen voor een optimale verwerking van data.
 
Data science is een belangrijke basis in een organisatie. Door het juiste gebruik kan data veel opleveren. Verbeterde verwerking van data zorgt voor relevante informatie en correcte modellen. Op basis daarvan kan het management de juiste beslissingen nemen of kan de klantbediening en het klantcontact worden geoptimaliseerd. Sta jij aan de basis van deze verbeteringen?
 
Wil jij een duidelijk beeld van de nieuwe technologieën in data science, hun toepassingsmogelijkheden en hoe je deze zelf zou kunnen gebruiken? Volg dan deze Masterclass. Je vergroot zo snel je inzicht in de relevante ontwikkelingen. Tijdens deze interactieve Masterclass is er bovendien ruime mogelijkheid om vragen te stellen.
 
Voor wie is de Masterclass Data Science?
Deze Masterclass is zeer geschikt voor iedereen die kennis wil opdoen van nieuwe technologieën en met name van de koppeling tussen data analytics, kunstmatige intelligentie inclusief machine learning en deep learning.
 
Masterclass Data Science
Wanneer: dinsdag 18 juni
Hoe laat: 19.00 - 22.00 uur
Waar: BCN Utrecht CS
Kosten: € 215,50
 
Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in voor de Masterclass Data Science op dinsdag 18 juni, dan houden wij een stoel voor je vrij.

Schrijf je in

Ontdek nieuwe technologieën voor data science

In de Masterclass staan de belangrijkste nieuwe technieken voor data science centraal en de technologische ontwikkelingen die aan de basis hiervan staan. Daarnaast worden algoritmen behandeld om cijfermatige data te verwerken, bijvoorbeeld voor medische modellen. Andere praktische voorbeelden waarop je ingaat tijdens deze Masterclass zijn spraakherkenning en digitale assistenten, beeldherkenning en de analyse ervan en Natural Language Processing, bijvoorbeeld voor documentclassificatie en -analyse.

Je krijgt een duidelijk beeld van de nieuwste technologieën, hun toepassingsmogelijkheden en hoe je die zelf zou kunnen gebruiken.

Programma Masterclass Data Science

18.00 - 19.00 uur Inloop met soep en luxe broodjes
19.00 uur
 • Wat zijn de belangrijkste ‘emerging technologieën’ (met betrekking tot data)?
 • Wat zijn data science en kunstmatige intelligentie?
 • Op welke manier zijn deze technologieën de industrie en dienstverlening aan het disrupten?
 • Wat is machine learning en hoe kan een computer zelf leren?
20.00 uur Pauze
20.30 uur
 • Hoe worden deze technieken ingezet in verschillende toepassingsgebieden:
  • algoritmische modellen op basis van numerieke data
  • spraakherkenning en digitale assistenten of expertsystemen
  • natuurlijke taalverwerking en contract-/documentverwerking
  • beeldherkenning inclusief toepassingen
 • Wat zijn de ethische dilemma’s, risico’s en juridische uitdagingen?
 • Waar te beginnen om deze technieken zelf te gaan gebruiken?
21.30 uur Afsluiting