Big Data

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit...

Lees meer..

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom: als je geen...

Lees meer..

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom: als je geen patronen of verbanden meer kunt herkennen. Traditionele databasemanagementsystemen kunnen de exponentieel groeiende datasets en de grote diversiteit van de beschikbare data niet meer verwerken. En hoe...

Lees meer..

Big Data: 62 trainingen of opleidingen

Filters

Filter

Klassikaal (38) Dit is een leervorm waarbij je tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna je deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

MOC On Demand (2) MOC On Demand is een combinatie van officiële Microsoft (online) leermiddelen waarmee u zich optimaal voorbereidt op het examen. Alle materialen zijn 24/7 beschikbaar en ontwikkeld door de experts van Microsoft zelf. Met MOC On Demand leer je in jouw eigen tempo, wanneer en hoe het je het beste uitkomt.

HBO Bacheloropleiding (4) De HBO Bacheloropleidingen duren 4 jaar en worden verzorgd door NCOI. Naast de klassikale bijeenkomsten maak je op jouw eigen werkplek of op een tijdelijke stageplek een aantal praktijkopdrachten. Je rondt de opleiding af met het schrijven van een eindscriptie waarna je de titel Bachelor achter jouw naam mag voeren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (5) De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werk je aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kun je versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.

Masteropleiding (4) De Masteropleidingen worden verzorgd door NCOI en duren 2 jaar als je 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken volgt. De opleidingen bestaan uit verschillende (keuze)modules die je flexibel kunt volgen. Je rondt de opleiding af met het schrijven van een eindscriptie.

Masterclass (5) Een Masterclass van Computrain draait altijd om een bepaald thema, bijvoorbeeld IT Governance of Cloud Computing en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Een Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die je interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Professional Master

Anderen bekeken ook

1 Analyzing Data with Microsoft Power BI (DA-100)

€ 1.982,00
Klassikaal
4 dagen

2 SQL Fundamentals

€ 1.095,00
Klassikaal
2 dagen

3 Introduction to Power BI

€ 1.195,00
Klassikaal
2 dagen

4 Data-analist met Power BI

€ 2.315,00
Klassikaal
5 maanden
Bekijk alle Big Data opleidingen

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom: als je geen patronen of verbanden meer kunt herkennen. Traditionele databasemanagementsystemen kunnen de exponentieel groeiende datasets en de grote diversiteit van de beschikbare data niet meer verwerken. En hoe zit het eigenlijk met big data en privacy? Tijd dus voor een nieuwe aanpak.

Wat kun je allemaal met big data?

Met big data kun je grote, complexe hoeveelheden gegevens analyseren om verbanden te ontdekken. Op basis van die verbanden kun je conclusies trekken en voorspellingen doen. Want data verzamelen en opslaan is één ding, maar je wilt er ook rendement uit halen. Bijvoorbeeld door bedrijfsprocessen te optimaliseren, bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen.

Omzet vergroten met Big Data

Big data kan voor organisaties een geweldige manier zijn om de omzet te vergroten. Zo besloot cosmeticagigant L’Oréal bij de lancering van een nieuw product samen te werken met Google. Daaruit bleek dat het product bijzonder vaak werd gegoogeld in combinatie met de woorden ‘how to’. Dit inspireerde L’Oréal om een reeks instructieve video’s op YouTube te plaatsen. Deze werden miljoenen keren bekeken en het product vloog de schappen uit.

Kosten besparen met Big Data

Je kunt met big data in veel gevallen ook geld besparen. Uit onderzoek van de Britse creditcardmaatschappij Barclaycard bleek dat er jaarlijks voor 60 miljard aan producten retour wordt gestuurd. De handling en verzendkosten hiervan zijn gigantisch. Op basis van dit onderzoek besloot kleding- en cosmeticagigant ASOS zijn retourbeleid aan te passen. Een analyse van de eigen database toonde aan dat er een grote groep klanten was die herhaaldelijk gedragen kleding of aangebroken verpakkingen retourneerde. In reactie daarop maakte ASOS een ‘zwarte lijst’ voor de meest extreme gevallen en werd het retourbeleid aangepast: geen geld terug, maar een tegoedbon. Jaarlijkse besparing: 80 miljoen.

Waarom zou je een big data-training of -opleiding volgen?

Met big data kun je als organisatie betere beslissingen nemen. Maar hoe analyseer en optimaliseer je je data en hoe zet je deze in om je (organisatie)doelstellingen te ondersteunen? Voor deze vorm van data-analyse zijn nieuwe kennis en competenties nodig, van het werken met databaseanalysetools tot het interpreteren van de verbanden en het toepassen binnen je organisatie. Of je nu IT’er, data-analist of als manager bent: in een opleiding of cursus big data verwerf je de kennis die je nodig hebt om het rendement van jouw organisatie verder te vergroten.

Voor wie zijn trainingen big data geschikt?

Wij bieden onze data-analyse-trainingen op verschillende niveaus aan. Zelfs als je niet beschikt over een IT-achtergrond, hebben wij een geschikte training voor je. Zo is de training Big Data Fundamentals bijvoorbeeld interessant voor (IT)-managers en professionals die meer kennis willen vergaren rond het begrip big data. Wil je je echt specialiseren op dit onderwerp? Kies dan voor een opleiding data-analyse op HBO- of Masterniveau. Benieuwd welke opleiding big data het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend cursusadvies.