Rianne Koot, Business Manager, over haar eerste maand bij Computrain

Rianne voelde dat het tijd was om een nieuwe stap in haar carrière te zetten. Ze is kritisch ingesteld en vindt het interessant om bedrijfsprocessen te bekijken en verbeteren. Toen de vacature voor Business Manager bij Computrain op haar pad kwam, werd er nieuwsgierigheid opgewekt. “Ik werd benaderd door een recruiter van een werving- en selectiebureau. Hij vertelde mij enthousiast over de functie en de organisatie. Hoe meer ik erover hoorde, hoe enthousiaster ik werd. Na het eerste gesprek met Peter Oosterhuis, Directeur Open Lijn, en na het tweede gesprek op locatie waarbij ik ook een aantal toekomstige collega’s ontmoet heb, zag ik mezelf aan de slag gaan bij Computrain.” 

Waarom vond je deze functie aantrekkelijk en wat sprak je aan bij Computrain?

Ik heb ervaring in verschillende functies in de reisbranche. Het voornaamste raakvlak met mijn vorige banen is het coördineren en implementeren van verschillende projecten. Dit vond ik leuk om te doen en dit wilde ik graag een prominentere rol geven in mijn functie. In de rol van Business Manager start ik met één groot meerjarig project. Het aanbestedingsproject Rijksoverheid. Zodra ik hier goed op ingewerkt ben en de sturende rol van Bert Kortenoeven (Programmamanager) volledig heb overgenomen, zal er waarschijnlijk ruimte ontstaan om andere projecten ernaast op te pakken. De veelzijdigheid hiervan spreekt mij ook erg aan. 

Wat verwacht je van deze rol?

Het is een functie met veel vrijheid en de mogelijkheid om eigen input te leveren. Hierdoor verwacht ik dat ik echt uitgedaagd zal worden en dat er veel ruimte is om mijzelf verder te ontwikkelen. 

Hoe zag het inwerkproces eruit?

Over het inwerkproces was goed nagedacht. Ik werd in de beginperiode echt aan de arm meegenomen. De eerste weken was ik dagelijks op kantoor te vinden en zaten de dagen volgepland met inwerksessies, kennismakingsgesprekken en zelfstudie uren. De inwerksessies duurde meestal anderhalf tot twee uur. Hierin werd ik begeleid door Bert Kortenoeven, Programmamanager en Peter Oosterhuis, Directeur Open Lijn. We begonnen bij de basis en zijn steeds iets verder de diepte in gegaan. Er werd uitleg gegeven over de organisatie, hoe deze in elkaar steekt en hoe de processen lopen. Voor de zelfstudie kreeg ik verschillende documenten om door te nemen. Deze waren onder andere gerelateerd aan het aanbestedingsproject waar ik op korte termijn mee ga starten. Door middel van de kennismakingsgesprekken heb ik een duidelijk beeld gekregen van wie er allemaal bij Computrain werkzaam zijn en wat zij doen. Ook bij andere afdelingen binnen de Salta Group zijn er mensen betrokken bij het label. Enkele daarvan heb ik al ontmoet en met anderen zal ik in de komende tijd nog kennis maken. 

Na een paar weken ben ik begonnen met ook af en toe vanuit huis te gaan werken. Dit was prettig omdat er veel documenten waren die doorgelezen moesten worden. Op kantoor gaat dat toch iets lastiger omdat je sneller afgeleid bent. De dagen waarop ik vanuit huis werkte kon ik mijn collega’s makkelijk via Teams bereiken.

Voldoet de rol aan je verwachting?

Momenteel ben ik nog veel bezig met inlezen in het project en krijg ik nog veel uitleg over de werkzaamheden die hieraan verbonden zijn. Ook ga ik nog bij andere afdelingen meekijken om te zien wat zij precies doen en waar zij tegenaan lopen in hun werkzaamheden specifiek voor dit project. Ik heb al een duidelijker beeld gekregen van wat het aanbestedingsproject inhoudt, mede doordat ik ook vrij snel betrokken werd bij overleggen etc. Op basis hiervan denk ik dat de rol zeker aan mijn verwachtingen gaat voldoen.

Waarvoor kunnen collega’s bij jou terecht?

Collega’s kunnen bij mij terecht als ze in hun werkzaamheden voor het Rijksoverheid aanbestedingsproject ergens tegenaan lopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan problemen met factureren of als er verkeerde informatie over een Rijksoverheid training in het systeem staat. Als er ergens in het proces iets niet goed loopt maar wel verbeterd zou kunnen worden dan kunnen ze bij mij terecht. Maar ook als er onduidelijkheden zijn met betrekking tot het project of de deelnemende organisaties.

Wat maakt werken bij Computrain waardevol?

Voor mij is het belangrijk dat ik uitgedaagd word en dat ik mijzelf blijf ontwikkelen. Ik weet zeker dat dat in deze functie het geval gaat zijn. Verder heerst er een positieve, fijne en open sfeer op kantoor. Iedereen is behulpzaam en iedereen werkt naar hetzelfde doel. Ook merk ik dat er ruimte is voor een praatje en dolletje op zijn tijd. Dit maakt het ook heel fijn om samen te werken met collega’s. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik achter de organisatie sta waar ik voor werk. Computrain staat voor goede kwaliteit en straalt dit uit. 

Hoe zie je jouw persoonlijke ontwikkeling bij Computrain binnen de komende 3 jaar?

Voor nu wil ik me focussen op het zelfstandig worden en goed kunnen vervullen van mijn rol. Doordat ik nog nieuw ben in de branche zijn er voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden. Binnenkort heb ik bijvoorbeeld een Excel cursus gepland staan. Ik heb jarenlang met Excel gewerkt maar dit was op basisniveau. Voor deze functie heb ik meer kennis nodig van het programma. Gaandeweg kom ik er vanzelf achter welke kennis en competenties ik verder nodig heb of moet uitbreiden. Bij de Salta Group zijn er gelukkig meer dan genoeg mogelijkheden voor het volgen van trainingen en opleidingen, wat dat betreft zit ik op de juiste plek.

Zou je iemand aandragen bij Computrain?

Ja, Computrain is een organisatie dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit geldt voor het product en de service, maar ook intern. Er wordt geïnvesteerd in medewerkers zodat ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en zo het meeste uit hun functie kunnen halen. Dit is ook terug te zien aan het inwerkproces. Daarnaast kom je terecht in een groep leuke en betrokken collega’s.

Wellicht ook interessant