Zo maakt onze onderwijsmanager trainingen waarmee jij vooruit kunt in IT

Nora, onderwijsmanager bij Computrain, staat aan het roer van de ontwikkeling van nieuwe trainingstrajecten. Hoe pakt ze dat precies aan? Nora vertelt over haar rol binnen Computrain.

Waarom koos je voor een rol als onderwijsmanager bij Computrain?

Ik begon bij Computrain in de rol van business coördinator. Voor deze rol werd ik benaderd.

Ik dacht “Ik heb geen achtergrond binnen IT, moet ik dat wel doen?’’. Toen zei Leo (labeldirecteur Computrain): ‘’Als je iets leuk vindt, kun je het leren!’’ Er waren twee redenen waarom ik verkocht was. Ik merkte in mijn eerste gesprekken met Leo en andere collega’s van Computrain grote ondernemelijke creativiteit, originaliteit en vakmanschap om het best mogelijke te realiseren voor de brede groep studenten. Dat sprak mij aan. En ik vond en vind nog steeds Leo als manager zeer inspirerend.

Daarnaast is IT geen single domein meer. En is het niet meer alleen ondersteunend, maar het vormt vaak ook de kern. IT is van instrumentaal belang voor de bedrijfsstrategie. IT evolueert snel. Een vakgebied met groeipotentie.

Na twee jaar kwam de vacature vrij voor de rol van opleidingsmanager. Leo steunde mij bij mijn sollicitatietraject. En zo geschiedde.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ben eigenlijk de regisseur van het ontwikkeltraject van nieuwe trainingen. Ik werk nauw samen met programmamanagers en lesontwikkelaars. Zij hebben de dieptekennis waarmee we de trajecten zo passend mogelijk maken voor de diverse deelnemers. Ik zorg er met mijn samenwerkingspartners voor dat het inhoudelijk curriculum en lesprogramma optimaal aansluiten bij het beoogde niveau en leerwensen van de doelgroep. Mijn dag bestaat o.a. uit het analyseren van de leervraag en –behoefte van studenten, het opstellen van leerdoelen. En het maken van een blauwdruk voor studiemateriaal wat in vorm en niveau optimaal aansluit bij de doelgroep.

Bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling van deelnemers

Onze trainingsprogramma’s worden over het algemeen zeer goed gewaardeerd. Om gepaste opleidingstrajecten te maken hanteren we de evaluaties en feedback van studenten en docenten.

Daarnaast volgen we de marktontwikkelingen nauwgezet. Hierdoor zijn we continu op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen we zorgen dat we relevante lesinhoud aanbieden waarmee deelnemers hun kennis kunnen verbreden en verdiepen.

We starten pas met de ontwikkeling van een training als er signalen zijn dat organisaties en studenten er behoefte aan hebben. Zo zijn we goed op de hoogte van meest actuele ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld data science, big data, office 365, cloud, programmeertalen, blockchain en machine learning. Alles wat je maar kunt leren in het brede IT-vak, hebben we in de schappen.

Zo zijn onze trainingen op het gebied van Power BI enorm populair. En ook is er grote animo voor onze blockchain trajecten. Samen met onze programmamanagers ga ik naar de tekentafel om aantrekkelijke, eigentijdse trainingen te ontwikkelen waarbij we mensen helpen hun potentieel verder te benutten. De programmamanagers fungeren als klantgeweten, samen met de docenten bespreek ik de ontwikkelingen in het werkveld en uiteindelijk breng ik het samen door onderwijskundige, logistieke en technische ondersteuning te bieden aan de ontwikkeltrajecten. Alles komt dan bij elkaar wanneer studenten in hun evaluaties en opmerkingen de moeite nemen om te vertellen dat ze voldoende uitgedaagd zijn en uiterst tevreden zijn met de waarde van de kennis die we ze hebben aangereikt.

Hoe is het om bij Computrain te werken?

Ontzettend plezierig, divers en inspirerend! Wat ben ik trots op mijn collega’s en op deze club. Het voelt alsof ik mee mag doen in de champions league binnen IT opleidingswereld. Tijdens mijn sollicitatieperiode was mijn gut feeling dat dit een club is van mensen die erg student- en klantgericht zijn, vakkundig en zeer gedreven voor het beste resultaat te gaan. Mijn gut feel bleek helemaal te kloppen.

Hier is veel ruimte voor innovatie verkenningen, creatieve ideeën en plezier. Zolang ik het verschil kan maken en ze hier willen dat ik mee blijf doen, blijf ik hier. Voor mij is Computrain uniek!

Welke training past bij jouw ambities?

Nora en de rest van ons team hebben gegarandeerd een training gecreëerd waarmee ook jij jouw doelen kunt bereiken. Wil je sparren over een training die bij jou past? Bel dan naar 030 – 2 348 500 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant