Be creative. Zo vind jij je weg in alle Adobe Creative Cloud-programma’s

Een ster worden in het aanpassen en opmaken van drukwerk zoals flyers en brochures? Of de perfecte plaatjes creëren? Met een Creative Cloud-basistraining heb jij meer controle over je opmaakklussen. Docent Wim Keesenberg kent de Adobe Creative Cloud-programma’s van binnen en buiten. Hij heeft de hele transitie van loden letters naar alle digitale mogelijkheden meegemaakt en vertelt over de verschillende, creatieve programma’s.

Voor wie is een Adobe Creative Cloud-training een aanrader?

Adobe creative cloud-trainingen worden vooral gevolgd door marketing- en communicatieprofessionals. Zij leggen vormgevingsklusjes vaak bij externe bureaus neer. Maar op een gegeven moment denken ze “een groen vlak geel maken of teksten aanpassen, dat kan ik zelf ook wel”. En dat is natuurlijk ook zo. Met een korte training InDesign heb je zulke handelingen zo onder de knie. Dat scheelt een hoop tijd en geld.

Omdat vormgeving een vak apart is laten de meeste bedrijven hun huisstijl door een externe vormgever ontwikkelen. Hoe je vervolgens vanuit die huisstijl – met bestaande sjablonen of al eerder gemaakte producten – iets kan aanpassen of zelfs nieuw kan creëren? Dat leer je in een Computrain-training. Je leert de programma’s en krijgt bovendien de benodigde kennis van het complete productieproces van drukken en digitaal printen.

Wanneer kies je voor welke training

Je kiest voor InDesign als je posters, flyers of ander drukwerk wilt opmaken of aanpassen. Vaak binnen een bepaalde huisstijl en met specifieke sjablonen. Photoshop gebruik je vooral om foto’s te bewerken. Van retoucheren tot kleuren aanpassen en foto’s combineren. Deze training wordt ook vaak door (amateur-)fotografen gevolgd. Illustrator is een onderschat programma. Daar kun je heel veel mee doen. Logo’s bijvoorbeeld worden bijna altijd in Illustrator getekend. Die kun je dan ook weer in Office gebruiken. Als je goed om je heen kijkt kom je regelmatig in Illustrator gemaakte voorbeelden tegen: belettering op winkelgevels, bedrukking op (vracht)wagens, decors voor tv en beurzen, bewegwijzering in grote gebouwen, en nog veel meer.

Computrain biedt een dtp-traject. Wat kunnen deelnemers daarvan verwachten?

Ons dtp-traject, waarin je Photoshop, Illustrator en InDesign op basisniveau onder de knie krijgt, wordt veel gevolgd. Hierbij worden drie losse trainingen als een bundel aangeboden en sluiten de deelnemers het traject af met een examen. Daar begeleid ik ze in. En ik moedig ze aan om er veel mee te gaan werken en op termijn hun kennis te verdiepen door middel van het volgen van een advanced training. De deelnemers zijn altijd erg enthousiast over dit traject, omdat ze de mogelijkheden van de verschillende programma’s kunnen combineren. En zo kom je tot mooie creaties. Het dtp-traject is een mooie start in de route naar de rol van dtp’er. In marcom-functies is het kennen van deze programma’s een pré en vaak een must.

Je kunt op YouTube veel tutorials vinden. Wat is de meerwaarde van een training?

Met tutorials kan je ergens komen, maar op een gegeven moment loop je toch echt vast. Wat onderschat wordt; je kunt binnen het programma na veel geploeter je weg vast wel vinden. Maar voldoet het dan wel aan de eisen, zoals de aanleverspecificaties van een drukkerij? Wat je maakt moet ook nog technisch gereproduceerd moeten worden. En die kennis missen niet-grafisch opgeleide mensen. Het risico is dat je dan iets hebt gemaakt wat niet gereproduceerd kan worden. 
Aan het eind van het dtp-traject kun je eenvoudige aanpassingen zelf doen of een compleet product maken, zoals een visitekaartje, flyer of brochure. Voor grote – meer ingewikkelde – producten kun je een advanced training dan wel weer goed gebruiken.

En een extra voordeel als je een Computrain-training volgt: je kunt alle Adobe Creative Cloud-programma’s via SURFspot met korting kopen. Volg je een online training en heb je de programma’s nog niet? Dan kun je met AnyDesk een computer waarop de software wel staat overnemen.

Klaar om met de Creative Cloud aan de slag te gaan?

Bekijk ons Adobe Creative Cloud-trainingsaanbod! Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Bel dan naar 030 – 2 348 500 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant