Veel kans op baan in de IT

Er zijn veel moeilijk vervulbare vacatures in de IT-branche. De tekorten aan professionals bieden tegelijkertijd weer kansen op werk voor mensen met de vereiste kwalificaties. Dat staat in het rapport ‘Kansrijke beroepen: Waar is de arbeidsmarkt krap? Landelijk overzicht’ van UWV.

In sommige segmenten zijn veel vacatures en weinig werkzoekenden die de vacatures kunnen invullen. Deze krapteberoepen vind je bijvoorbeeld in de techniek, zorg, horeca, logistiek en het onderwijs. En in de IT. Vooral IT’ers op HBO-niveau zijn gewild. Het tekort is onder meer ontstaan door de economische groei en ervaren personeel dat met pensioen gaat.

Techniek en business IT

De kennis in IT-functies is heel specifiek en moet up-to-date zijn. Veel werkzoekenden zijn nu te laag opgeleid of hebben verouderde ervaring. Ook kennis van bedrijfsprocessen en goede communicatieve vaardigheden worden belangrijker. IT-professionals met zowel technische vaardigheden als kennis van business IT hebben veel kans op een baan.

Veel gezochte IT-functies

Enkele veel gezochte IT-beroepen op hoger beroepsniveau:
• Programmeur (.NET, Java, PHP, C# enzovoort)
• Ontwikkelaar (DevOps engineer)
• Beheerder (netwerk- en systeem-)
• Securityspecialisten (DPO, blockchain, ethical hackers enzovoort)
• Adviseurs (consultants, servicedeskmedewerkers)

Toenemende vraag

De vraag naar gekwalificeerde IT-professionals blijft toenemen. Dit komt mede doordat bedrijven steeds meer in de cloud werken, waar security en privacy continu van belang zijn. Maar ook doordat IT in steeds meer sectoren een onmisbaar onderdeel is in de bedrijfsprocessen.

Laat je bijscholen en grijp die baan

Is jouw IT-kennis nog up-to-date? Vergroot je kans op die nieuwe baan; laat je bijscholen door Computrain.

Wellicht ook interessant