Tekort aan Data Protection Officers? Tijd voor omscholing!

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend als GDPR). De AVG stelt strenge eisen aan bedrijven wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Een van de verplichtingen is bijvoorbeeld het aanstellen van een Data Protection Officer (DPO). Waar halen we al die benodigde DPO’ers vandaan? Computrain, UWV en Tulser Privacy Factory startten een omscholingstraject voor werkzoekenden.

In 2018 is in Nederland behoefte aan ongeveer 8.000 Data Protection Officers. Op dit moment zijn er minder dan 1.000. Er ontstaat dus een enorm tekort. Een geschikte DPO’er is doorgaans 50 jaar of ouder, heeft een WO- of HBO-werk- en denkniveau, meerjarige bedrijfservaring, adviesvaardigheden, politiek inzicht en organisatiebewustzijn. Dit profiel komt veel overeen met dat van veel werkzoekenden. Om te voorzien in het tekort aan DPO’ers heeft Computrain samen met UWV en Tulser Privacy Factory een leerwerktraject ontwikkeld. Er worden in 6 maanden werkzoekenden geselecteerd, geschoold en begeleid naar een functie als DPO’er. Na een theoretische basis gaan de kandidaten werkend leren, en uiteindelijk aan de slag bij een bedrijf. Tijdens hun praktijkopdracht draait het om de verplichte privacy-activiteiten van de AVG. Met de huidige capaciteit van het omscholingsprogramma worden 200 DPO’ers per jaar aangeleverd.

Met deze opleidingen kunt u voldoen aan de AVG-eisen

Om te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving moet u nu maatregelen nemen, zoals het opleiden van uw Data Protection Officer. Computrain biedt samen met NCOI Opleidingen en Bestuursacademie Nederland 3 programma’s die u helpen invulling te geven aan de AVG. Dit zijn een korte online training, 2-daagse training en een HBO-programma van 1 jaar. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via 035 - 7 506 170 of projectbureau@computrain.nl.


Ik wil gratis meer interessante artikelen van UPDATE lezen!

Wellicht ook interessant