Microsoft Inspire is gestart: Washington kleurt oranje

Het nieuwe fiscale jaar van Microsoft is in Washington D.C. afgetrapt met Microsoft Inspire, voorheen bekend als de Microsoft Worldwide Partnerconference (WPC). Tijdens deze bijeenkomst worden Microsoft-partners geïnformeerd over actuele ontwikkelingen en de toekomstplannen van Microsoft. Natuurlijk is Computrain hierbij aanwezig. Met de kennis die wij tijdens Inspire opdoen, houden wij onze Microsoft-trainingen up-to-date en waardevol.

Zondagmiddag 9 juli werd Inspire geopend in het Holland House. Dit is een nieuw concept en de thuisbasis voor de grote Nederlandse delegatie. Met in totaal 600 deelnemers is Nederland de op 2 na grootste aanwezige delegatie. Het is tijdens Microsoft Inspire inmiddels een traditie dat de Nederlandse delegatie oranje kleding draagt. Dit jaar dragen de Nederlanders een oranje jack, dat Computrain samen met 5 andere sponsort. Met op de achtergrond de muziek van Microsoft-dj Jeroen Jansen, werd door Ron Augustus ook het Nederlandse fiscale Microsoft-jaar afgetrapt.

Drie thema's spelen deze week op Inspire een rol:

  • Het Holland House, waarin Microsoft en partners met elkaar in contact komen om in de toekomst meer samen te doen.
  • De reorganisatie van Microsoft die resulteert in de divisie ‘One Commercial Partner’. Welke impact heeft de reorganisatie op het Microsoft-partnernetwerk?
  • Nieuwe announcements, zoals nieuws op het gebied van Azure Stack en Office 365.

Opening en Azure Battle op maandag 10 juli

Maandag 10 juli begon het internationale programma met de keynote van Satya Nadella. In de Verizon Center in Washington kwamen 17.000 deelnemers uit 140 landen samen. Ron Huddleston, Commercial Vice President, gaf uitleg bij de creatie van de divisie One Commercial Partner, waarbij alle teams met partnerfocus vanuit de gehele Microsoft-organisatie samen worden gebracht. One Commercial Partner brengt alle partnerexpertise en -kennis samen, los van grootte, businessmodel of geografie. De partner-first aanpak richt zich op 3 functies: Build-with, Go-To-Market en Sell-with.
 
Satya Nadella benadrukte dat er tevens een verschuiving optreedt van de focus op Cloud en Mobile naar Intelligent Cloud en Intelligent Edge, waarbij Multidevice en multisensor user, Artificial Intelligence en serverless een belangrijke rol spelen.
 
Deze verschuiving resulteert in vier solutions die in elke offering van MICrosoft de basis vormen:

  • Modern Workplace
  • Business Applications
  • Applications and Infrastructure
  • Data en Artificial Intelligence

In de Modern Workplace solution werd in de keynote onder andere Microsoft 365 aangekondigd, een combinatie van Office 365, Windows 10 en EMS in de edities Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Enterprises. In het kader van de solution Business Applications werd een integratie tussen Dynamics 365 en LinkedIn gepresenteerd.
 
Tijdens het middagprogramma in het Holland House op maandagmiddag gaf ik, Patrick Kersten van Computrain, een presentatie voor Nederlandse Microsoft-partners. Hoe kan Learning as a Service van Computrain hen helpen aan meer business bij hun eigen klanten? ’s Middags was er voor Microsoft-partners in het Holland House tevens een speciale editie van de Azure Battle. Wie weet het meeste over Azure en wint een Xbox? Kijk voor het laatste nieuws op de website over Microsoft Inspire.
 
De keynotes worden live gestreamd. Heb je die van maandag gemist? Dinsdag 11 juli om 14.45 uur kun je in de herkansing via: https://inspire.microsoft.com/en-US/

Patrick Kersten
Programmadirecteur Computrain

Wellicht ook interessant