Computrain-docent Léonard van Tuijl vertelt over de data-trainingen van Computrain

Léonard van Tuijl is een doorgewinterde trainer bij Computrain. Waar hij in 1995 begon als docent Software Development met trainingen op het gebied van C, C++ en MFC, geeft hij de afgelopen 20 jaar voornamelijk training in Microsoft-technologieën. Hij vertelt over de verschillende datatrainingen die hij bij Computrain geeft.

Na mijn studie Engels kon ik niet meteen een baan vinden. De IT-wereld was destijds nog maar klein, de eerste computer was nog maar net uit. Toch wekte het mijn interesse meteen. Door zelf programmeren onder de knie te krijgen, rolde ik in het vak. Ik sta nu al 25 jaar met plezier voor de klas. Als docent bij Computrain geef ik veel verschillende trainingen. Van Java en C# tot HTML en XML; de afwisselende trainingen en doelgroepen maken mijn werk zo leuk. 10 jaar geleden gaf ik voornamelijk trainingen binnen klassieke gebieden, zoals C++ en Java. Maar de animo voor de datahoek is in een razendsnel tempo gegroeid.

Basiskennis in de datahoek opdoen

SQL Fundamentals is een goede training om from scratch mee te beginnen. SQL is een algemene taal voor databasemanagementsystemen waarmee je eenvoudig query’s schrijft en moeiteloos de benodigde informatie vindt. Tijdens de Fundamentals-training leer je zoekopdrachten uit te voeren in verschillende databases. Voorkennis is nauwelijks nodig; als je vagelijk weet wat een database is, is dat genoeg.

Als je gegevens uit een database wilt aanpassen of opvragen met Microsoft SQL, kun je gebruikmaken van Transact-SQL. Computrain biedt MOC (Microsoft Official Curriculum)-trainingen op het gebied van SQL Server. Deze meerdaagse, praktijkgerichte trainingen kunnen klassikaal of on demand gevolgd worden, met of zonder afsluitend examen. Tijdens de training Querying Data with Transact-SQL leer je de taal Transact-SQL en doe je de kennis en vaardigheden op om alle informatie in de Microsoft SQL Server-databases te gebruiken.

Data efficiënt rapporteren 

Ik geef regelmatig Power BI-trainingen. Power BI is de tool waarmee je data zo efficiënt mogelijk inzichtelijk maakt. Het ziet eruit als een soort Excel, maar gaat veel verder qua rapportagemogelijkheden. Power BI kan ook heel gemakkelijk met echte data science-projecten in R of Python overweg. Via een grafische interface kun je onwaarschijnlijk veel verschillende databronnen integreren. De gevonden data weerspiegel je vervolgens in de mooiste visualisaties waar de eindgebruiker goed mee overweg kan. Met deze duidelijke rapportages kan het management zorgvuldig zijn koers bepalen.

Het beste van beide werelden combineren

Een training SQL Fundamentals en Introduction to Power BI is een gouden combinatie. Zo bouw je aan een stevig fundament, om vervolgens kennis te maken met Power BI, waarin je niet alleen gegevens moeiteloos opvraagt en aanpast, maar meteen overzichtelijke visualisaties maakt.

Wil je sparren over een datatraining of -opleiding die bij jou past? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 030 - 2 348 500, te whatsappen naar 06 101 632 89 of te mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant