Docent Paul Bomers: ‘’Als IT’er is het van belang dat je wendbaar inspeelt op veranderingen en leert van je fouten’’.

Computrain biedt niet alleen op hard skills gerichte IT-opleidingen en –trainingen. Ook voor project management-trainingen en softskills zit je goed. Docent Paul vertelt over de trainingen die hij geeft.

Ik ben docent projectmanagement, programmamanagement en agile/scrum. Eigenlijk geef ik les in alles wat te maken heeft met het organiseren van tijdelijke klussen in organisaties en het samenbrengen van mensen die hierbij betrokken zijn. Voor mijn overstap naar mijn rol als docent heb ik ongeveer 20 jaar project- en programmamanagement gedaan voor diverse klanten. Het ging daarbij eigenlijk altijd over een mix van enerzijds ontwikkeling van technische producten en anderzijds het betrekken van gebruikers, opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Deze combinatie is essentieel om ervoor te zorgen dat wát je maakt in projecten ook maximaal bruikbaar is voor de klanten.

Soms weet je niet wat je kunt verwachten. De IT-wereld verandert constant, IT’ers moeten snel inspelen op veranderingen en de oplossingen zijn niet eenduidig. Daarnaast heb je vaak te maken met verschillende interpretaties en meningen. Dit heeft gevolgen voor samenwerking in projecten, omgaan met veranderingen en de invoering van oplossingen. Hoe organiseer je zo effectief mogelijk een klus? De deelnemers krijgen hier de handvatten voor tijdens verschillende praktijkgerichte trainingen op het gebied van projectmanagement, Prince2 en programmamanagement. Organisaties kiezen veelal voor een incompany traject, waarbij de trainingen volledig worden toegespitst op de wensen en uitdagingen binnen de organisatie en teams.

Omgaan met onzekerheid

Los van de theoretische en technische aspecten zijn de trainingen die ik geef vaak ook “een cursus in het omgaan met onzekerheid”, en dat maakt het erg leuk en interessant. Met mijn trainingen help ik professionals op weg om slagvaardiger te worden en te leren van hun fouten. Je kunt niet afwachten; snel handelen is van groot belang. Je moet de brug bouwen terwijl je erover loopt. Tijdens het project verwerk je nieuwe inzichten en klantwensen. Ik leer deelnemers te dealen met onzekerheden en zo effectief mogelijk op verandering in te spelen.

Meer weten?

Wil je sparren over een training of opleiding die bij jou past? Onze studieadviseurs staan maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur voor je klaar. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 030 234 8500, te whatsappen naar 06 101 632 89 of te mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant