De visie van Deborah Burton (DASA)

Computrain werkt samen met alle belangrijke vendoren in Nederland. Hoe kijken onze partners naar actuele thema’s in IT? In deze editie komt Deborah Burton van de DevOps Agile Skills Association (DASA) aan het woord. DASA is een onafhankelijke organisatie die een open, wereldwijd platform faciliteert om IT-bedrijven DevOps- en Agile-vaardigheden bij te brengen. Ze biedt een competentiemodel en trainingsprogramma waarmee hoogwaardige IT-teams kunnen worden samengesteld.


Cloud Computing

“Cloud Computing vormt een belangrijke bouwsteen in de paradigmaverschuiving van analoge IT naar een digitale maatschappij. ‘Fast movers’ als Google, Amazon, Microsoft en Netflix combineren Cloud Computing, software, automatisering en continue verbetering om hun operationele modellen te vereenvoudigen. Hiermee kunnen ze zo hun bedrijfsvoering en bedrijfsontwikkeling op elkaar afstemmen en optimale waarde aan hun klanten leveren.”

Internet of Things

“Internet of Things heeft onze persoonlijke leefomgeving beïnvloed. Denk aan een thermostaat die je huis alvast opwarmt wanneer je vertrekt vanaf je werk. De komende jaren vinden de meeste ontwikkelingen plaats in het zakelijke B2B-domein. ‘Smart Cities’ bijvoorbeeld. Stakeholders maken zich vooral zorgen over informatiebeveiliging, hoe worden gegevens van gebruikers beveiligd en beschermd? Het verlies van privacy en kwetsbaarheid voor online inbraken is een belangrijk aandachtspunt. Het DASA-kwalificatieprogramma helpt individuen en organisaties om snel slimme softwareoplossingen te kunnen creëren en leveren voor IoT-oplossingen.”

Big Data

Big Data is een onlosmakelijk onderdeel van Internet of Things en Cloud Computing. Cloud Computing maakt het ‘internet der dingen’ mogelijk. Al deze onderling verbonden systemen en apparaten leveren een immense hoeveelheid gegevens die kunnen worden geanalyseerd en ‘smart’ worden toegepast. Big Data maakt deel uit van ons dagelijks leven. Nu zijn de ogen gericht op automatisch leren, kunstmatige intelligentie, ‘augmented reality’ en andere zakelijke toepassingen van Big Data.”

Mobiliteit

“De trend in mobiliteit heeft te maken met het samenspel tussen apparatuur en platformonafhankelijke ontwikkeling. ‘Smart’-gebruikers verwachten dat zij hun applicaties naadloos kunnen gebruiken op ieder apparaat. Tegelijkertijd worden applicaties steeds vaker verschillend gebruikt op specifieke apparaten. Daardoor vormt mobiliteit een integraal onderdeel van ieder initiatief tot digitale transformatie. IT-organisaties beseffen dat een investering in digitale transformatie niet alleen een investering in tools en services betreft. Het is ook een investering in hun medewerkers. DevOps-teams kunnen deze verandering versnellen en soepeler laten verlopen.”
 
“Big Data is een onlosmakelijk onderdeel van Internet of Things en Cloud Computing.”
 
Deborah Burton
DASA Marketing Manager

Wellicht ook interessant