Computrain en Fullstaq bundelen de krachten om Kubernetes-trainingen van de allerhoogste kwaliteit te bieden

De hoge kwaliteit van onze trainingen realiseren we met specialisten die hun ervaring kunnen vertalen naar een hands-on training. Daarom kozen we ervoor om onze nieuwe Kubernetes trainingen te lanceren met Fullstaq. De engineers van Fullstaq kunnen je namelijk als geen ander de handvatten geven waarmee je straks alle benodigde skills beheerst om met de schaalbare tool aan de slag te gaan. Bert Kortenoeven, programmamanager bij Computrain, en Guston Remie, CCO and Co-owner van Fullstaq, vertellen over de waardevolle samenwerking. 

Wat voor organisatie is Fullstaq?

Guston: "Fullstaq is een snelgroeiend cloud-native IT Services-bedrijf dat zowel start-ups als grotere ondernemingen helpt hun Cloud Native en Kubernetes-ambities te realiseren. We zijn tevens CNCF Certified Kubernetes Training Partner en Kubernetes Certified Service Provider als een van de weinige in NL en zelfs Europa. In de afgelopen jaren hebben we een aantal dienstverleningsvormen ontwikkeld, zoals Interim Engineering, Container en Kubernetes Adoption, Cloud Migrations en Skilled teams. Daarnaast bouwen we open source producten en tooling. Met ons alsmaar groeiende aantal engineers mogen we onszelf ondertussen wel het Cloud Native en Kubernetes expertisecentrum van Nederland noemen."

"Als expert willen we onze kennis en ervaring graag delen. Zo besloten we die kennis in trainingen te gieten. Die worden sinds 2020 gevolgd door concullega’s; consultants die aan de open source-kant zitten en de klant meer op containerisatie zien focussen. Maar ook door onze klanten met volledige IT-teams. Dankzij onze trainingen kunnen zij hun workforce verbeteren. Begin dit jaar ontstond ook bij individuele Engineers een enorme vraag om Kubernetes-trainingen. Die vraag vullen we met Computrain in."

Waarom kiest Computrain voor een samenwerking met Fullstaq?

Bert: "Voor Computrain is het altijd belangrijk dat we met een specialist samenwerken. Dat in dit geval de Kubernetes-trainer niet alleen weet hoe de tool werkt, maar er ook daadwerkelijk ervaring mee heeft uit de praktijk. Zo kan hij goed vertellen hoe de tool is opgebouwd, wat de kracht ervan is en hoe je hem toepast. De ervaren specialisten van Fullstaq staan zogezegd ‘met de poten in de klei’. Tijdens de trainingen bespreken ze allerlei casevoorbeelden en vertellen bijvoorbeeld vanuit hun eigen ervaring hoe je containers bouwt, beheert en orkestreert. Vanaf maart starten wij samen onze nieuwe trainingen Kubernetes for Administrators en Kubernetes for Developers."

Wat is de meerwaarde van de vernieuwde Kubernetes-trainingen?

Bert: "Computrain baseert het trainingsaanbod altijd op hetgeen waar vraag naar is. En daar sluiten deze nieuwe trainingen naadloos op aan. De trainingen zijn namelijk opgezet op basis van klantenvragen over de Kubernetes. Je krijgt in de training praktische antwoorden op deze vragen."

"Om het goed te kunnen toepassen, heb je natuurlijk ook de theorie nodig. Je krijgt de theoretische basis van zowel Docker als Kubernetes. Dit is een uitstekende voorbereiding op het behalen van het officiële certificaat van de ‘Cloud Native Computing Foundation’. Je kunt kiezen uit Certified Kubernetes Administrator (CKA) of Certified Kubernetes Application Developer (CKAD)."

Guston: "Organisaties hebben behoefte aan een schaalbare oplossing. Traditionele banken worden tech-bedrijven. Die komen vanuit een traditioneel gedachtegoed. Vanuit de groei van gebruikers hebben zij behoefte gekregen aan een flexibele schil, een schaalbare oplossing. En daar biedt Kubernetes de oplossing voor. Tijdens onze hands-on Kubernetes-trainingen doe je echt de skills op waarmee je alles uit de tool kunt halen."

Voor wie zijn de kubernetes-trainingen bedoeld?

Guston: "De trainingen zijn bedoeld voor ambitieuze developers en (open source) IT-engineers die alles willen halen uit de mogelijkheden van containerisatie."

Bert: "Kortom: Je krijgt tijdens de hands-on trainingen alle handvatten aangereikt om direct met Kubernetes aan de slag te gaan, of je nou developer of administrator bent. Wil je een certificaat halen? Dan kun je die na de training zelf aanvragen."

Wil je meer weten?

Meld je aan voor ons Kubernetes-webinar, waarin Bert en Guston je de ins en outs van Kubernetes vertellen! Wil je meer weten over de Kubernetes developers of Administration-training? Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bel naar 030 – 2 348 500, WhatsApp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant