Beweeg mee met de veranderingen in de wereld van IT

Binnen de IT-sector is een enorme behoefte aan gekwalificeerde medewerkers. Steeds vaker eisen organisaties een aantoonbaar HBO- of WO-niveau en vaktechnische competenties en marktcertificeringen. Als IT-professional is het daarom van belang dat je blijft werken aan je marktwaarde. Computrain helpt je hierin graag vooruit.

Complexer en meer verdieping

De wereld van IT wordt steeds complexer en vraagt om verdieping in de conceptuele kennis en de vertaalslag van data en IT naar de business. Denk daarbij aan de digitalisering van klantgegevens, geautomatiseerde processen, alles benaderbaar maken in de cloud, web- en app-toepassingen, 3D-printen, kunstmatige intelligentie en Internet of Things.

Nieuwe IT-functies

Door de ontwikkelingen in de IT-sector verdwijnen oude functies en verschijnen er nieuwe. Dat zorgt voor een toename van de werkgelegenheid op HBO-niveau. Zo zijn er bijvoorbeeld webontwikkelaars, data scientists, blockchainexperts en Data Protection Officers nodig. Maar ook specialisten in cloud, artificial intelligence en DevOps. Daarnaast worden voor functies op MBO-niveau steeds vaker HBO’ers gevraagd.

Erkende HBO-opleidingen IT

Als IT-praktijkopleider helpt Computrain mee om het tekort aan HBO’ers op te lossen. Met actuele trainingen en certificeringen én erkende opleidingen op HBO Bachelor- en Masterniveau, slaan we de brug tussen de gewenste competenties en een opleidingsniveau. Hiervoor werken we nauw samen met NCOI Opleidingen. Dat betekent dat je bij Computrain een officieel HBO-diploma en de titel Bachelor kunt behalen.
 
Bij Computrain kun je kiezen voor een volledige HBO Bacheloropleiding, maar ook voor kortdurende opleidingen of specialisaties op HBO-niveau. Je kunt zelfs alleen het eerste jaar van een Bacheloropleiding of een HBO-programma volgen. Deze programma’s zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de HBO Bacheloropleidingen. Veelgevraagde specialisaties zijn big data, business intelligence, functioneel beheer, privacy, security en software engineering. Eventueel kun je na een programma altijd nog doorstromen naar de volledige HBO Bachelor.

Nieuwe HBO-programma’s

Om organisaties en professionals te helpen bij het ontwikkelen van de juiste IT-competenties en zo hun performance te verhogen, lanceren we dit jaar 5 nieuwe HBO-programma’s:

Subsidies en gunstige financieringen

Ook de overheid ziet het belang van voldoende scholing op HBO-niveau. Om de drempel tot studeren te verlagen, heeft de overheid daarom subsidies en andere gunstige financieringsmogelijkheden beschikbaar gesteld. Deze gelden voor de zogeheten krapteberoepen – moeilijk vervulbare vacatures – en voor een groot aantal HBO-opleidingen op IT-gebied. Op die manier kunnen volwassenen bijvoorbeeld met een MBO-opleiding of een niet-afgeronde HBO-opleiding een up-to-date IT-certificering op HBO-niveau behalen.

HBO-maatwerk

Tot slot is het ook mogelijk om bij Computrain een op maat gemaakte opleiding te volgen binnen een organisatie. Zo’n traject levert een organisatie competente medewerkers op in de gewenste bedrijfsprofielen. En HBO-trajecten zijn vanwege de subsidiemogelijkheden ook nog eens financieel extra aantrekkelijk. Een groot deel van de opleidingskosten wordt vergoed door de overheid. Zelfs tot maximaal 10.000 euro voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

Wellicht ook interessant