IPMA Agile Leadership: hét certificaat voor Agile-professionals

Onze snel gedigitaliseerde wereld richt zich steeds meer op vernieuwingen en steeds minder op grootschalige ontwikkel- en productieprocessen. Methodieken als Scrum en Lean worden ingezet om beter op snel wisselende marktbehoeften te kunnen inspelen. Dit vergt andere competenties van projectmanagers. Om aantoonbaar succesvol te kunnen zijn en te blijven, biedt IPMA het certificaat Agile Leadership. Sinds kort te behalen bij Computrain!

Ans Oude Geerdink, programmamanager, trainer en bestuurslid IPMA Nederland: “Agile is geen methode, het is een mindset. Het is een manier van denken om het hoofd te bieden aan opdrachten die vooraf niet helder zijn. Of opdrachten waarbij men snel moet kunnen schakelen. De praktijk is weerbarstig, problemen en projecten kunnen taai zijn en veranderingen in de omgeving gaan razendsnel. Dit vergt een scherp oog van de professional die per situatie de juiste keuze maakt uit een scala van methoden, faseringsmodellen en technieken.”

Certificering voor alle Agile-professionals

“IPMA certificeert op basis van ervaring en de complexiteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Of je nu Product Owner, Chapter Lead, Sponsor, Scrum Master, Portfolio- of Programmamanager bent. IPMA kijkt op basis van het competentiemodel naar wie je bent en of je kunt aantonen in hoeverre je over de competenties beschikt. Met een Agile Leadership-certificaat bewijs je dat je kunt handelen naar de aard, omvang en complexiteit van een project.” Wil jij dat ook? Computrain bereidt je voor op het examen via de 4-daagse training IPMA Agile Leadership.
 
Lees het hele artikel van Ans Oude Geerdink in onze nieuwe editie van magazine UPDATE.

Op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen?

Wellicht ook interessant