Microsoft Applied Skills: Jouw weg naar praktische vaardigheden

Naast de role-based certificeringen die we al jaren kennen heeft Microsoft een nieuwe lijn met erkenningen opgezet: Microsoft Applied Skills. 

Schrijf je in voor één of meerdere van de gratis Applied Skills Live kennismakingssessies op 15 mei 2024: Applied Skills Live 

Wat zijn Microsoft Applied Skills? 

Microsoft Applied Skills credentials valideren jouw vaardigheden voor specifieke scenario’s uit de praktijk, aansluitend bij wat belangrijk is in jouw rol. Deze nieuwe credentials zijn ontworpen om een grotere impact te kunnen hebben op je projecten binnen jouw organisatie en in jouw carrière. Laten we eens dieper ingaan op wat ze inhouden: 

1. Scenario-based vaardigheden 

Bij Applied Skills draait alles om praktische vaardigheden. In plaats van een breed scala aan competenties te valideren, richten deze credentials zich op één specifieke vaardigheid die cruciaal is voor het oplossen van een probleem of uitdaging in jouw rol en organisatie. Dit maakt ze uiterst relevant voor de echte wereld. 

2. Assessments 

Om een Microsoft Applied Skills credential te behalen, moet je een online, on demand assessment lab doorlopen. In dit interactieve lab voer je taken uit die direct verband houden met de specifieke vaardigheid waarvoor je wordt beoordeeld. Het is een praktische test die jouw bekwaamheid in de praktijk meet. 

3. Vertrouwen en erkenning 

Wanneer je een Applied Skills credential behaalt, dan is dit een officieel geverifieerd credential van Microsoft. Dit betekent dat organisaties volledig vertrouwen kunnen hebben in de echtheid en nauwkeurigheid van jouw vaardigheden. Je kunt jouw Microsoft-geverifieerde credentials delen op professionele netwerken zoals LinkedIn of in jouw e-mailhandtekening en cv. 

Microsoft Certificeringen vs. Applied Skills credentials 

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Certificeringen en Applied Skills credentials: 

  1. Format 

  • Een certificering wordt behaald met een examen dat vooraf moet worden geboekt, met daarin meerkeuzevragen en interactieve elementen. 
  • Een Applied Skills credential wordt behaald via een assessment in een interactieve lab-omgeving, dat on demand kan worden gedaan op elk gewenst moment. 
  1. Breedte van vaardigheden valideren 

  • Certificeringen valideren meestal 4-6 vaardigheden die gerelateerd zijn aan specifieke functierollen. 
  • Applied Skills richten zich op één specifieke vaardigheid die relevant is voor een zakelijk probleem. 
  1. Focus 

  • Certificeringen zijn gebaseerd op functierollen. 
  • Applied Skills zijn productgericht en richten zich op specifieke technologieën en scenario’s. 

Kortom, certificeringen zijn ideaal voor het valideren van een breder scala aan vaardigheden, terwijl Applied Skills credentials zich concentreren op diepgaande, praktische expertise. 

         

Wil je een van de Applied Skills credentials behalen? Computrain heeft hier speciaal eendaagse workshops voor ontwikkeld. Een ervaren en gecertificeerde trainer bereidt je voor op de Applied Skills credential die je wilt behalen. Na de workshop kun je op een door jou gewenst moment het assessment doen. 

Kijk hier voor de beschikbare Applied Skills Workshops Zoekresultaten | Computrain

Schrijf je nu in voor het gratis event: Applied Skills Live 

Weet je nog niet precies welke Applied Skills credential het beste bij je past? Schrijf je dan gratis in voor één of meerdere van de vele Applied Skills kennismakingssessies op 15 mei 2024.  

Elke sessie in dit Applied Skills Live evenement duurt een uur en brengt je up-to-speed over het gekozen onderwerp. Hierna kun je in je eigen tempo je studie vervolgen, of je inschrijven voor de Applied Skills Workshop waarbij je door een ervaren trainer van Computrain verder geholpen wordt. 

Schrijf je in voor een of meerdere van de gratis Applied Skills Live sessies: 

Applied Skills Live