AI-expert en docent Alex Dowdalls vertelt: "AI vervangt geen mensen. Mensen die AI gebruiken vervangen mensen die dat niet doen."

Artificial Intellingence; een veelbelovend vak dat al een grote rol speelt binnen ons dagelijkse leven. Wil je weten wat de snelle ontwikkelingen binnen AI kunnen betekenen voor jouw organisatie? Trainer Alex vertelt over onze nieuwe training AI Foundation, waarin je leert hoe je de mogelijkheden van AI optimaal toepast. 

Ik ben oprichter van Axveco. Wij helpen bedrijven hun businessmodel te moderniseren met data en technologie. Mijn kennis deel ik tijdens trainingen, zoals de nieuwe training ‘AI Foundation’. Die heb ik samen met Computrain opgezet.

Wanneer gebruik je AI?

Je kiest voor AI als je een vraag hebt die je niet kunt beantwoorden. Dat antwoord vind je met data. Veel reizigersbedrijven gingen tijdens de lockdown op slot of werken volgens een andere dienstregeling. Wat als de maatregelen versoepeld worden? NS kan bijvoorbeeld met behulp van AI achterhalen hoeveel reizigers de trein zullen pakken onder bepaalde omstandigheden.

Van smartphones tot auto’s en zakelijke toeppassingen; AI is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en ontwikkelt zich razendsnel. Zo zijn nieuwe chips voor smartphones straks geschikt voor augmented reality. Als je dan een telefoon naast een persoon houdt, kan diegene zien waar en wanneer je een afspraak met hem of haar hebt.

Waarom is AI Foundation een training die je niet wilt missen?

Als je optimaal voorbereid wilt zijn op de toekomst, moet je echt deze training volgen. Je stapt in een nieuwe wereld. En dat is eigenlijk niet de wereld van de toekomst, maar de wereld van nu. Tijdens de Foundationtraining doe je de kennis en skills op waarmee je een rol kunt spelen in een AI-project.

Een training vol PowerPointpresentaties, daar doen we niet aan. We zorgen voor verschillende demo’s en praktijkopdrachten. Zo word je echt klaargestoomd voor jouw rol in AI-projecten en het examen dat je kunt doen. Een waardevolle erkenning voor op je cv.

Wat leer je allemaal tijdens de AI Foundation-training?

Je ontdekt wat AI nou precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Daarna gaan we de diepte in en vertellen we alles over de mechaniek van AI. Vervolgens gaan we over op meer ingewikkelde toepassingen, zoals spraak- en beeldherkenning.

Niet onbelangrijk: de ethiek achter AI. Ook daar vertellen we je alles over. Artificial Intelligence brengt namelijk niet alleen voordelen, maar ook risico’s met zich mee. Het wordt gebruikt door hackers en er wordt fake news mee verspreid. Je wordt dus tevens bewust van de risico’s en hoe je deze voorkomt.

Ook ontdek je wat AI betekent voor de toekomst. Een wereld waarin mens en machine nauw samenwerken. Veel mensen zijn bang om hun baan kwijt te raken. Maar dat is niet nodig. AI is een gereedschap. En als je dat gereedschap goed toepast, kun je er veel voordeel uit halen. AI vervangt mensen niet. Het is absoluut niet van zo’n hoog niveau. Mensen die AI gebruiken vervangen mensen die dat niet doen.

Klassikale lessen, e-learnings of blended onderwijs

Naast de klassikale lessen bieden we nu ook e-learnings, waarmee je waar en wanneer je wilt kunt leren. Maar ik ben al helemaal groot voorstander van blended learning, waarbij je het beste van beide werelden combineert. Eerst volg je de e-learning, waarna je optimaal voorbereid de les in stapt en je vragen klaar hebt.

Kortom: kennis van AI is een must-have

Men is niet altijd goed bewust van hoe ver de data al is. De meest waardevolle bedrijven zijn tech-bedrijven die gebruikmaken van data. Je moet bewust zijn van AI om mee te komen in de wereld van nu. De AI-trainingen van Computrain geven je de handvatten waarmee jij je voordeel er optimaal uit kunt halen.

Meer weten?

Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en met je te sparren over een training die bij jou past. Bel naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 – 10 16 32 89 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant