Opleiding richting IT-kansberoep loont

De IT-sector gedijt op de aantrekkende economie. De werkgelegenheid stijgt en door de toenemende digitalisering zijn IT-professionals nodig. Hier liggen mogelijkheden voor werkzoekenden en mensen die van baan willen of moeten wisselen. Met een scholingsvoucher van het UWV kunnen zij met een aantrekkelijke subsidie een opleiding richting zogeheten UWV kansberoep volgen. Dat levert zomaar een besparing op van € 2.500,-. En, in het gunstigste geval, een baan.

Techniek heeft de toekomst. Dat blijkt uit verschillende prognoses en rapporten, onder meer van het UWV, Hays en Deloitte. Verrassend nieuws is dat niet. De digitalisering neemt immers toe. Enerzijds nemen onder meer computers en mobile devices werk uit handen. Anderzijds ontstaat er behoefte aan nieuwe IT-kennis en -vaardigheden. Er zijn bijvoorbeeld specialisten nodig om computers te bouwen en te laten functioneren en voor afdoende beveiliging te zorgen.

Werk aan de winkel

Werk aan de winkel dus voor IT-professionals. Dat geldt vooral voor programmeurs, cloud-, datascience- en securityspecialisten. Binnen een bedrijf ontbreken vaak mensen met de gevraagde competenties en expertise. Die moeten extern worden aangetrokken.

Bedrijven zoeken gekwalificeerd personeel

Veel bedrijven zijn langdurig op zoek naar gekwalificeerd personeel. Dat is opwekkend nieuws voor werkzoekenden die een nieuwe uitdaging in de IT zoeken.

Aantrekkelijke subsidieregeling

De overheid helpt een handje mee. Ze heeft een keur aan IT-functies aangemerkt als zogeheten kansberoep, beroepen waarnaar veel vraag is, en stimuleert werkzoekenden om hun zinnen te zetten op een (nieuwe) baan in de IT. Als stimulans heeft ze een aantrekkelijke, tijdelijke subsidieregeling in het leven geroepen. Wie zich laat bij- of omscholen richting kansberoep in de IT vergroot niet alleen zijn positie in de arbeidsmarkt, maar ontvangt ook een subsidie van € 2500,-. Dat zou kunnen betekenen dat een opleiding ineens helemaal gratis wordt.

Scholingsvoucher voor kansberoepen UWV

De subsidie van € 2.500,- wordt verstrekt ein de vorm van een scholingsvoucher van het UWV. De scholingsvoucher is te gebruiken voor één of meer IT-opleidingen. Ook is het mogelijk om daarmee een traject te bekostigen voor het behalen van en ervaringscertificaat.

IT-opleidingen bij Computrain

Computrain biedt als prominent IT-opleider veel trainingen en certificeringsprogramma’s die onder de subsidieregeling vallen.

computrain.nl/omscholen-it

Wellicht ook interessant