HBO IT-opleidingen

IT-opleidingen op HBO-niveau met subsidie of lening
Er is steeds meer vraag naar hoogopgeleide IT’ers. Ontwikkel jezelf op HBO-niveau en versterk jouw positie op de arbeidsmarkt. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen waarmee je een erkend diploma behaalt, maar ook kortere HBO-programma's. Voor de HBO Bachelor Informatica en voor vele HBO-programma’s krijg je per half jaar € 1.250,- subsidie. Dat kan oplopen tot € 10.000,- subsidie. Of financier je opleiding met een voordelige lening van de overheid tegen 0,0% rente.

HBO IT-opleiding over jouw praktijk 

Alleen leren waar je in jouw werkveld écht iets aan hebt? Onze HBO IT-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden. In elke IT-opleiding staat jouw werkomgeving centraal. De nieuwe inzichten kun jij de volgende dag al gebruiken in je werk. Je krijgt samen met je vakgenoten les van docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het vakgebied waarin zij lesgeven. Zij weten wat er speelt in de wereld van IT en kunnen je precies vertellen welke theorieën en tools jou echt verder helpen in je werk. Je oefent veel, bespreekt situaties uit je eigen praktijk en hoort verhalen van je medestudenten. Daar leer jij weer van. 

HBO-opleiding volgen met subsidies en levenlanglerenkrediet

Misschien denk je: leuk, maar hoe ga ik die IT-opleiding op HBO-niveau betalen? Er bestaan verschillende subsidies waarmee jij een HBO Bacheloropleiding kunt volgen. Voor de HBO Bachelor Informatica en voor vele HBO-programma’s krijg je per half jaar € 1.250,- subsidie. Dat kan oplopen tot € 10.000,- voor een volledige Bachelor. Denk ook aan het levenlanglerenkrediet: een voordelige lening van de overheid tegen een lage rente. Dit levenlanglerenkrediet geldt voor onze HBO Bacheloropleidingen en Masteropleidingen. Lees meer over het levenlanglerenkredietsubsidies en belastingvoordeel.

Erkende HBO-opleidingen en -diploma’s

Voor jou prettig om te weten: de diploma’s en getuigschriften van onze HBO Bacheloropleidingen zijn bij wet gelijkgesteld aan die van reguliere instellingen. Onze complete HBO Bacheloropleidingen verzorgen we in samenwerking met NCOI Opleidingen. Deze opleidingen zijn allemaal geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dat betekent dat de opleidingen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Onze korte HBO-programma's zijn ook gebaseerd op de NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen van Computrain en Hogeschool NCOI. Dit betekent dat deze HBO-opleidingen van dezelfde hoge kwaliteit zijn en dat ze vrijstellingen kunnen opleveren in bepaalde HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI.

IT-opleiding bij ervaren opleider

De kwaliteit van het lesmateriaal is essentieel voor de kwaliteit van jouw HBO-opleiding. Bij Computrain kun je rekenen op lesstof met actuele IT-thema’s. Wij selecteren en ontwikkelen zelf het studiemateriaal voor alle IT-opleidingen. Computrain heeft namelijk al ruim 40 jaar ervaring in IT en we volgen de vele ontwikkelingen binnen de IT op de voet. Deze verwerken we in jouw studiemateriaal.

HBO IT-opleiding bij jou in de buurt

De HBO-opleidingen in IT geven we door heel Nederland. Kijk bij de opleiding van jouw keuze bij Planning en kies een leslocatie in de buurt van je werk of woonplaats!