Machine Learning en AI

AI: het vakgebied van de toekomst. Maar ook van nu! Artificial intelligence is een concept dat menselijke intelligentie nabootst. Het kan specifieke taken vervullen, zoals katten herkennen op...

Lees meer..

AI: het vakgebied van de toekomst. Maar ook van nu! Artificial intelligence is een concept dat menselijke intelligentie nabootst. Het kan specifieke taken vervullen, zoals katten herkennen op...

Lees meer..

AI: het vakgebied van de toekomst. Maar ook van nu! Artificial intelligence is een concept dat menselijke intelligentie nabootst. Het kan specifieke taken vervullen, zoals katten herkennen op...

Lees meer..

Machine Learning en AI: 14 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Filters

Klassikaal (5)

MOC On Demand (1)

Trainingen (7)

(1)

AI: het vakgebied van de toekomst. Maar ook van nu! Artificial intelligence is een concept dat menselijke intelligentie nabootst. Het kan specifieke taken vervullen, zoals katten herkennen op foto’s. Maar het wordt ook gebruikt voor chatbots die een heel gesprek met je aangaan. En de virtuele assistenten, zoals Siri en Google Now, zijn je vast niet onbekend. Ontdekken hoe je AI kunt inzetten binnen jouw organisatie? Volg dan een AI-training van Computrain!

De impact van AI 

Artificial intelligence is nog volop in ontwikkeling. Je hebt nog nooit iemand de krant zien lezen, terwijl hij naar zijn werk rijdt. Maar zelfrijdende auto’s worden steeds meer werkelijkheid. Een ding is zeker: AI krijgt een steeds grotere impact. Niet alleen op je privéleven, maar ook op je organisatie. Mits je het goed inzet. Hoe je dat doet, dat leer je tijdens een artificial intelligence-training van Computrain.

Met een AI-training ontdek je de mogelijkheden binnen jouw organisatie

Je kiest voor AI als je een vraag hebt die je niet kunt beantwoorden. Dat antwoord vind je met data. Veel reizigersbedrijven gingen tijdens de lockdown op 2020 op slot of werkten volgens een andere dienstregeling. Wat als de maatregelen versoepeld worden? NS kan bijvoorbeeld met behulp van AI achterhalen hoeveel reizigers de trein zullen pakken onder bepaalde omstandigheden.

Je kunt AI inzetten binnen verschillende lagen van je organisatie. Zo wordt in de medische wereld een tool gebruikt om behandelplannen op te stellen. Maar je kunt het ook gebruiken door bijvoorbeeld recommendation engines te laten voorspellen wat websitebezoekers op basis van hun zoektermen verder leuk kunnen vinden. Maar het kan je ook helpen om betere salesprognoses te maken over datagedreven klantsegmentatie. AI is een gereedschap. En als je dat gereedschap goed toepast, kun je er veel voordeel uit halen.

Een artificial intelligence-training volgen

Wil jij bekend worden met de wereld van AI? Volg een artificial intelligence-training van Computrain! Je ontdekt wat AI nou precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. En je leert over de mechaniek van AI. Om vervolgens in te zoomen op meer ingewikkelde toepassingen, zoals spraak- en beeldherkenning. En niet te vergeten: de ethiek achter AI. Ook daar vertellen we je alles over. Artificial intelligence brengt namelijk niet alleen voordelen, maar ook risico’s met zich mee. Het wordt ook gebruikt door hackers en er wordt fake news mee verspreid. Je wordt je tijdens een AI-training dus tevens bewust van de risico’s en hoe je deze voorkomt.

Machine learning: lerende computers

Machine learning is een onderdeel van AI dat zich toespitst op technieken waarmee computers kunnen bijleren op basis van ingevoerde data en patronen. Denk aan de voorstellen die Netflix doet als jij net je serie hebt gebingewatched. Het is een verzameling van technieken die je kunt inzetten om een intelligent systeem (AI) te maken. Tijdens een machine learning-training van Computrain ontdek jij hoe je machine learning binnen jouw organisatie kunt toepassen. 

Een machine learning-training volgen

Tijdens een AI-training leer je hoe machine learning zich verhoudt tot AI. En tijdens een machine learning-training leer je de theoretische achtergrond achter machine learning. Je krijgt inzicht in wat het verschil is tussen supervised en unsupervised learning, welke algoritmes er zijn en hoe deze ingezet kunnen worden voor onder andere het herkennen van teksten en het analyseren van afbeeldingen. Ook ontdek je wat de mogelijkheden zijn van R en Python voor machine learning. Kortom: na de machine learning-training weet je wat machine learning is en ken je de achtergrond hiervan. Je weet ook welke stappen je moet doorlopen voor het toepassen van machine learning. 

Bekijk de machine learning- en AI-trainingen